cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Ιεράπετρα: Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης για το Open Mall

Από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάνε οι εργασίες ανάπλασης των δρόμων και των χώρων όπου θα δημιουργηθεί το Open Mall στην Ιεράπετρα…

Ιεράπετρα: Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης για το Open Mall
Η πόλη της Ιεράπετρας

Το έργο της ανάπλασης, προϋπολογισμού 927.237,45€, περιλαμβάνει ζώνες κίνησης πεζών, χώρους πρασίνου και χώρους στάσης.

Επίσης, κατασκευάζεται «όδευση τυφλών», πραγματοποιείται φύτευση δέντρων,  κατασκευάζονται νέα καθιστικά, πραγματοποιείται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με διαμόρφωση εσοχών, δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης και δημιουργία παρτεριών χαμηλής φύτευσης, πλακοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός, υπογειοποίηση κάδων κ.α..

Το έργο θα πραγματοποιηθεί τμηματικά, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία για τους δημότες και τους επισκέπτες ενόψει των εορτών του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου και μικρότερες οχλήσεις στις παρακείμενες επιχειρήσεις και στους περίοικους.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών του έργου, θα ισχύσουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις οποίες και παρακαλούμε για την εφαρμογή τους από όλους τους πολίτες».

Από τα τέσσερα υποέργα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και τα οποία αποτελούν το σύνολο του έργου του Οpen Mall, διευκρινίστηκε πως έχει δημοπρατηθεί μόνο το ένα, αυτό δηλαδή που αφορά τις αναπλάσεις και το οποίο πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει με προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα  τέσσερα έργα του Open Mall έχουν προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Τα έργα θα ξεκινήσουν από την οδό Λασθένους μέχρι και το παλιό ΚΤΕΛ, εκεί όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί μια μικρή πλατεία δίπλα στο Νοσοκομείο και ένας φαρδύς πεζόδρομος μέχρι το ΚΤΕΛ.

Η κυκλοφορία οχημάτων από την οδό Λασθένους θα συνεχιστεί κανονικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος, όμως όσο είναι σε εξέλιξη τα έργα δεν θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τα έργα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει αυτό το τμήμα μέσα σε δύο μήνες, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τμήμα της ανάπλασης που αφορά την πλατεία Πλαστήρα, ακριβώς μετά το πρώην ΚΤΕΛ.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος θα γίνει η εκτίμηση για το αν θα πρέπει να συνεχιστούν αμέσως τα έργα ή να παραταθούν ή να αλλάξει με κάποιο τρόπο ο προγραμματισμός κρίνοντας από τη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης και τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει έως τότε.

Επίσης, όπως επισημάνθηκε, κάποια από τα δέντρα τα οποία θα αφαιρεθούν θα μεταφυτευτούν σε άλλα σημεία, ενώ οι συνολικές αφαιρέσεις δέντρων είναι 42 και οι νέες φυτεύσεις 65, χωρίς να υπολογίζονται τα δέντρα τα οποία θα αφαιρεθούν και μεταφυτευτούν σε άλλα σημεία εκτός της έκτασης της ανάπλασης.

Πέρα από τις αναπλάσεις παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες 3 δράσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί. Η μια απ’ αυτές αφορά την Τεχνική Υπηρεσία και έχει να κάνει με την προμήθεια έξυπνων συστημάτων που θα εγκατασταθούν στην πόλη για έλεγχο της λειτουργία των φαναριών, των λαμπτήρων Led και άλλα, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος θα αναλάβει τα υπόλοιπα δύο κομμάτια που αφορούν το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου και αφορούν μικρές παρεμβάσεις στα 93 καταστήματα τα οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα, αλλά και τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα συνδέει όλες τις επιχειρήσεις μεταξύ τους και θα δίνει δυνατότητες για εκπτώσεις, προβολή προϊόντων κλπ. Σε αυτό το κομμάτι συμμετοχής καταστημάτων στην ψηφιακή εφαρμογή αναφέρθηκε πως θα μπορούν να ενταχθούν και άλλα καταστήματα πέρα από τα 93 που αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon