cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Και γιατί να μην μπει μάθημα στα σχολεία για την ενσυναίθηση;

Έχοντας ως παράδειγμα την Δανία ο δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ρίχνει μια καλή σκέψη – πρόταση στο… θρανίο!!!

Και γιατί να μην μπει μάθημα στα σχολεία για την ενσυναίθηση;

✍️ ο Φραγκίσκος Λαμπρινός
(δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω LLM, στέλεχος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

Παράλληλα με τις ανάγκες ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού – στοιχεία απαραίτητα για τη εύρυθμη λειτουργία ενός σχολείου και την παροχή στους μαθητές όλων όσων δικαιούνται – απαραίτητη και χρήσιμη κρίνεται και η καλλιέργεια και η ενίσχυση αξιών, αρετών αλλά και συναισθημάτων.

Έχοντας ως καλό παράδειγμα τη Δανία – ένα από τα πιο ευτυχισμένα κράτη στον κόσμο (ετήσια Έκθεση Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ευτυχία) διαχρονικά, στην οποία υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία για μία ώρα την εβδομάδα είναι αυτό της ενσυναίθησης, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της σημασίας του και τελικά της συνεισφοράς του στην ευτυχία των ανθρώπων σε όλες τις διαστάσεις και εκφάνσεις της ζωής τους.

Κρατώντας τη σκέψη αυτή, ας είναι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία χαρούμενη!

*Η ενσυναίσθηση αποτελεί την ικανότητα να κατανοούμε ή/ και να αισθανόμαστε αυτό που βιώνει κάποιο άλλο άτομο, μέσα από το πλαίσιο αναφοράς του, δηλαδή η ικανότητα να τοποθετούμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon