cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Καταντήσαμε ανήμερα θηρία

Ανήμερα θηρία έχουν καταντήσει οι άνθρωποι που δεν μπορούν να σταθούν ψύχραιμοι χωρίς να βγάλουν το μαχαίρι ή την καραμπίνα ακόμα και σ’ ένα απλό καυγά. Τι κακό είναι αυτό που μας έχει βρει στην Ελλάδα με τόσα θανατικά;

Καταντήσαμε ανήμερα θηρία

Τι κακό είναι αυτό που μας έχει βρει στην Ελλάδα με τόσα θανατικά. Τα εγκλήματα δίνουν και παίρνουν σε ένα πρωτόγνωρο αριθμό και με μια πρωτοφανή αγριότητα, τα περισσότερα εξ αυτών.

Ανήμερα θηρία έχουν καταντήσει οι άνθρωποι που δεν μπορούν να σταθούν ψύχραιμοι χωρίς να βγάλουν το μαχαίρι ή την καραμπίνα ακόμα και σ’ ένα απλό καυγά.

Ο χωρισμός πλέον αντί να καταλήγει σε δικηγορικά γραφεία καταλήγει σε φόνο, καμιά φορά και των ίδιων των παιδιών ενός ζευγαριού για να τιμωρηθεί ο σύζυγος που φεύγει από το σπίτι. Μια απλή κτηματική διαφορά αντί να λύνεται στη δικαιοσύνη και στα αρμόδια όργανα λύνεται με την καραμπίνα.

Κάποιοι λένε φταίει ο εγκλεισμός της πανδημίας όμως, σίγουρα, δεν είναι μόνο αυτό και οι πραγματικοί λόγοι πρέπει να αναζητηθούν.

Οι ρυθμοί ζωής σήμερα έχουν αλλάξει και δεν αφήνουν περιθώρια στους ανθρώπους να χαρούν ούτε τα απλά πράγματα.

Παλιά οι γονείς και οι παππούδες μας δούλευαν, ίσως και περισσότερο από εμάς, αλλά πάντα έβρισκαν λίγες στιγμές να μοιραστούν με φίλους και συγγενείς διασκεδάζοντας.

Μπορεί τα χρήματα που έβγαζαν να επαρκούσαν μόνο για τα βασικά αλλά όταν δούλευαν είχαν έστω αυτά.

Σήμερα αντίθετα οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ και σκληρά αλλά δεν μπορούν να ζήσουν, κι όπως λένε στα χωριά μας η γκρίνια φέρνει κακομοιριά κι είναι κατάρα.

Από την άλλη οι προσλαμβάνουσες μας τη σύγχρονη εποχή έχουν αλλάξει. Τηλεόραση και διαδίκτυο μας ποτίζουν καθημερινά με υπέρμετρη βία, μας δείχνουν πως είναι τόσο απλό να χτυπήσεις μέχρι θανάτου έναν άνθρωπο ή να πάρεις πιστόλι και να τον σκοτώσεις, όμως η ζωή δεν είναι ούτε ταινία ούτε πεδίο πολέμου.

Ας ψάξουν λοιπόν οι ειδικοί τι βρίσκεται πίσω από τα τόσα εγκλήματα κι ας δρομολογηθούν αλλαγές που θα φέρουν μια ισορροπία στη ζωή μας γιατί στο τέλος θα αφανίσουμε ο ένας τον άλλο, έτσι επειδή θολώσαμε, όπως είναι και η προσφιλής έκφραση όλων των δολοφόνων.  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon