cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Καθυστερεί αδικαιολόγητα η ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου Λασιθίου

Την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου με θέμα την καθυστέρηση στην ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Θραψανιώτης

Καθυστερεί αδικαιολόγητα η ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου Λασιθίου
Το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι της Ιεράπετρας.

Στην αναφορά τονίζεται εκ νέου η έντονη ανησυχία των γονέων για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου καθώς έχουν περάσει μήνες χωρίς κάποια εξέλιξη.

Όπως επισημαίνεται, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν την φετινή χρονιά ανέρχεται στους 58 ( διπλάσιο αριθμό από την περσινή χρονιά) και όλα δείχνουν ότι για την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν περαιτέρω. Οι υπάρχουσες υποδομές μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες και αρκετές φορές το μάθημα πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία καθώς γίνονται παράλληλα θεωρητικά μαθήματα και μουσικά και αυτό χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή οι γονείς τονίζουν ότι «με προβληματισμό παρατηρούμε ότι μετά την πρώτη μας επιστολή προς εσάς ( 09/03/22) και τις απαντήσεις που λάβαμε από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας (με την υπ αριθμόν πρωτοκόλλου 45575/Φ1- 14/04/22) και Εσωτερικών (με την υπ αριθμ πρωτοκόλλου 24785 – 14/04/22) οι διαδικασίες δεν προχωρούν».

Οι γονείς επίσης σημειώνουν ότι μετά από αίτημα για ραντεβού με τον δήμαρχο Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε στις 31/08/22 συνάντηση με την Αντιδήμαρχο κα Χατζημαρκάκη όπου για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε καμία απολύτως σαφή απάντηση παρά μόνο το ότι εστάλησαν από τις υπηρεσίες του Δήμου τα επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν από το Υπ. Εσωτερικών.

Οι γονείς ζητούν:

  • Την πλήρη, σαφή και επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου.
  • Το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση χρηματοδότησης των μελετών και της έναρξης των εργασιών κατασκευής.
  • Την ενημέρωση για τυχόν έλλειψη κονδυλίων στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
  • Την δυνατότητα ένταξης του νέου κτιρίου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon