cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ για τους τραυματιοφορείς

Σε δίωρη στάση εργασίας για τον κλάδο των τραυματιοφορέων, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου…

Κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ για τους τραυματιοφορείς

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο με φόντο τις ελλείψεις σε τραυματιοφορείς.

Συγκεκριμένα, από τη μία έως τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, η υποστελέχωση σε τραυματιοφορείς στο ΠΑΓΝΗ είναι τραγική και έχει δημιουργηθεί από την διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική των ανύπαρκτων μόνιμων προσλήψεων, τις συνταξιοδοτήσεις, τις παραιτήσεις εξαιτίας των απαραδέκτων συνθηκών εργασίας.

Σήμερα στο νοσοκομείο εργάζονται 37 μόνιμοι υπάλληλοι και 26 συμβασιούχοι στον κλάδο των τραυματιοφορέων, αριθμός που αντιστοιχεί κάτω από το μισό σχετικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ λόγω της μεγάλης έλλειψης οφείλονται εκατοντάδες μέρες άδειας και ρεπό. 

Μεταφορείς με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς δυνατότητα ρεπό και αδείας, υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια, σε συνεχείς μετακινήσεις από πόστο σε πόστο ή ακόμη και διπλά πόστα, με αύξηση του κινδύνου για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αλλά και της καταπόνησης της υγείας των ίδιων των εργαζομένων.

Παράλληλα, καταγγέλλονται συνεχώς στο σωματείο το εργασιακό στρες, οι μυοσκελετικές και οσφυϊκές παθήσεις, καρδιακά και άλλα νοσήματα που έχουν αυξηθεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα. 

Το Σωματείο διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του κλάδου και ταυτόχρονα άμεση μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων επικουρικών και ΟΑΕΔ σε αορίστου χρόνου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon