cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

ΠΑΓΝΗ: Καταρρέουν οι εργαζόμενοι λόγω υπερεργασίας

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠΑΓΝΗ έχει επισημάνει πολλές φορές ότι οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς, με αποτέλεσμα την εξάντληση των εργαζομένων…

ΠΑΓΝΗ: Καταρρέουν οι εργαζόμενοι λόγω υπερεργασίας
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ολοένα και περισσότερες είναι περιπτώσεις υγειονομικών, οι οποίοι καταρρέουν εν ώρα εργασίας εξαιτίας της υπερκόπωσης, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, δύο εργαζόμενες, μια καθαρίστρια και μία νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ, χρειάστηκε τις τελευταίες μέρες να δεχτούν άμεση ιατρική παρέμβαση και νοσηλεία στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους.

Παράλληλα, πολλοί άλλοι εργαζόμενοι πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα ή από αγχώδη διαταραχή, ενώ κάποιες νοσηλεύτριες έχουν πάθει ακόμη και κρίση πανικού εν ώρα υπηρεσίας.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς, με αποτέλεσμα την εξάντληση των εργαζομένων, ενώ η ταυτόχρονη πίεση των διοικήσεων και κάποιων διευθύνσεων τμημάτων, αυξάνουν τα περιστατικά εργασιακής εξουθένωσης.

Σύμφωνα με το Σωματείο, στο νοσοκομείο υπάρχουν περίπου 600 κενές οργανικές θέσεις, ενώ κατά κανόνα στους εργαζομένους οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες. Επίσης, οι ειδικευόμενοι δουλεύουν ακόμη και 32 ώρες σερί, εφημερεύουν πάνω από οκτώ φορές τον μήνα, ενώ νοσηλευτές υποχρεώνονται σε διπλοβάρδιες.

«Υπαίτιοι για την κατάσταση αυτή στα νοσοκομεία είναι οι έως τώρα κυβερνήσεις, το υπουργείο υγείας και οι διοικήσεις 7ης ΥΠΕ και νοσοκομείου με τη συνεχή κρατική υποχρηματοδότηση της υγείας, την υποστελέχωση, την εντατικοποίηση, τη διαιώνιση των ελαστικών μορφών απασχόλησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ διεκδικεί:

  • Να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο με άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των διπλοβαρδιών.
  • Να χορηγηθούν 15 μέρες καλοκαιρινή άδεια στο προσωπικό.
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Να σταματήσουν οι πολλαπλές αναθέσεις εργασίας στον τομέα της νοσηλευτικής υπηρεσίας, της καθαριότητας, των μεταφορέων.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας και του τμήματος της ιατρικής εργασίας, με προσλήψεις γιατρών εργασίας, για προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση του συνόλου των εργαζόμενων

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon