cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Κρήτη: Καθολικό «ΟΧΙ» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ξεκάθαρα απέναντι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία τάχθηκε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά και από παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων…

Κρήτη: Καθολικό «ΟΧΙ» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Κινητοποίηση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή (27/5), οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημείας, ΤΕΤΥ, Επιστήμης Υπολογιστών, Βιολογικού, Ιατρικής, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Δασκάλων και Φιλοσοφικής σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στα ιδρύματα και στην συνέχεια πορεία στους χώρους των ιδρυμάτων, που κατέληξαν στα κτίρια της Πρυτανείας.

Όπως τονίζεται σε σχετικά ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με τη μαχητική κινητοποίηση κατήγγειλαν «οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ με στόχο τη νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρου και απαίτησαν η κυβέρνηση να ξεχάσει τα σενάρια εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα».

Με τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιησείς τους οι φοιτητές κατάφεραν να αποσπάσουν από την Πρυτανεία δέσμευση ότι θα καταγέλλει και αυτή από την μεριά της τα περιστατικά αυτά και θα τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως «η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα», προσθέτοντας ότι «τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης: 

«Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντάς τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους.

Οι φοιτητές/τριες μας αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής κοινότητας και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής ακεραιότητας τους (όπως και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου).

Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών.

Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon