cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ξανά μελέτες και χρηματοδοτήσεις για το ποδηλατοδρόμιο στα Χανιά

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο παρόλο που στοίχισε 3,6 εκ. ευρώ, δεν παραδόθηκε, ουσιαστικά, ποτέ…

Ξανά μελέτες και χρηματοδοτήσεις για το ποδηλατοδρόμιο στα Χανιά
Tο ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτήριου.

Νέα μελέτη και νέα χρηματοδότηση δρομολογήθηκε στα Χανιά αναφορικά με την ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου στην περιοχή Καθιανά Ακρωτηρίου.

Από πλευράς του Δήμου Χανίων έχει γίνει απευθείας ανάθεση της σχετικής μελέτης ανακατασκευής με τίτλο «Αρχιτεκτονική μελέτη περιβάλλοντος χώρου ποδηλατοδρομίου Καθιανών Δήμου Χανίων» με προϋπολογισμό 37.000 ευρώ, ενώ κατατέθηκε και αίτημα ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «ΠΕΠ Κρήτης».

Το έργο προϋπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, και η διορία δημοπράτησης υπολογίζεται να δοθεί περί τα τέλη Ιουλίου, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρομίου είχε αποφασιστεί ως αντισταθμιστικό για τα ολυμπιακά έργα που είχαν γίνει στην Αθήνα, είχε δημοπρατηθεί το 2002 και είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο το 2003. Τον Αύγουστο του 2009 είχε γίνει η προσωρινή παραλαβή και ένα χρόνο αργότερα, παρότι δεν ήταν ακόμα λειτουργικό, έγινε η οριστική παραλαβή του από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το 2011 ο Δήμος Χανίων υπέβαλε αίτημα για να του παραχωρηθεί η χρήση και παράλληλα ζητούσε από τη ΓΓΑ το έργο να αποπερατωθεί.

Η παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο έγινε τον Οκτώβριο του 2011 και το 2012 αναδείχθηκε νέος ανάδοχος, έπειτα από διαγωνισμό, με σκοπό να ολοκληρώσει τις εργασίες στην πίστα και να τοποθετήσει περίφραξη. Ωστόσο, ο εργολάβος δήλωσε αδυναμία να πραγματοποιήσει το έργο το οποίο και δεν ολοκληρώθηκε, αν και στοίχισε 3,6 εκατ. ευρώ.

Τον Μάιο του 2017 ο, τότε, γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες, είτε υπηρεσιακών παραγόντων, είτε φυσικών προσώπων. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι το 97% του έργου είχε ολοκληρωθεί και δεν αποπερατώθηκε πλήρως λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές, καθώς και ότι δεν υπήρχαν κακοτεχνίες όταν παραδόθηκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τελικά δεν έφταιγε… κανείς για ένα έργο που κόστισε 3.6 εκατ και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon