cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Ξέφυγε τον κίνδυνο το κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό υγρό

Ο κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού έχει ξεπεραστεί και οι γιατροί έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αφύπνισής του…

Ξέφυγε τον κίνδυνο το κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό υγρό

Βελτιώνεται η κατάσταση του 2,5 ετών κοριτσιού το οποίο πριν από περίπου δύο βδομάδες κατάπιε υγρό καθαριστικό, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στον οισοφάγο και στον λάρυγγα.

Όπως δήλωσε στην «ΕΡΤ Ηρακλείου» ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η πρώτη οξεία φάση παρήλθε, όπως και ο κίνδυνος για τη ζωή της μικρής, στο πλευρό της οποίας παραμένουν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα οι γονείς της. Ήδη από χθες, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι γιατροί έχουν εκκινήσει την σταδιακή αφύπνιση του παιδιού.

Ωστόσο, ο δρόμος που έχει να διανύσει η μικρή είναι μακρύς, καθώς θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου οι θεράποντες να εκτιμήσουν την έκταση και την ένταση των βλαβών που έχουν προκληθεί από το καυστικό περιεχόμενο του σπρέι καθαρισμού.

Όπως εξήγησε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, θα ακολουθήσει σειρά εξετάσεων ώστε, τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, να έχουν οι γιατροί μία πρώτη, μετά το πέρας της οξείας φάσης, εκτίμηση της κατάστασης του βρέφους και του τρόπου με τον οποίο θα επιχειρηθεί η αντιμετώπιση των όποιων βλαβών.

Με πληροφορίες από την «ΕΡΤ Ηρακλείου»

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon