cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ξεκινά το Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα για την προώθηση κρητικών προϊόντων

Στις 19 και 20 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 3ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων και διατροφής, με στόχο την προώθηση σε νέες αγορές των φρέσκων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη…

Ξεκινά το Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα για την προώθηση κρητικών προϊόντων

Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα για την προώθηση της κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά, συνδιοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Επιμελητήριο Χανίων μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου και 2ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM-ΑΘΗΝΑ τον Μάιο του 2022 και τον Φεβρουάριο 2023.

Στόχος είναι να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη, με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής από όλη την Ελλάδα, στο FORUM που θα πραγματοποιηθεί από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ, στις 19 και 20 Απριλίου 2024.

Παράλληλα, ζητούμενο είναι η προώθηση σε νέες αγορές των εξαιρετικών -όπως χαρακτηρίζονται- φρέσκων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη, η ανάδειξη της εξαιρετικής τους ποιότητας και η διασύνδεση της κρητικής διατροφής με την ευζωία, την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μετά το 1ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα, το 41% των παραγωγών και το 47% των αγοραστών δήλωσαν ότι προχώρησαν σε επιχειρηματικές συνεργασίες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μοναδική αυτή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα, κατά τον πρόεδρο Αντώνη Ροκάκη, είναι απόλυτα επιτυχημένη και εξαιρετικά χρήσιμη.

Τα παραπάνω ποσοστά αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη δεύτερη διοργάνωση, καθώς το 53% των συμμετεχόντων παραγωγών και το 80% των αγοραστών δήλωσαν ότι έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες.

Το 3ο Παγκρήτιο Forum-Αθήνα, θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες, δωρεάν, ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής. Στο πρόγραμμα του forum θα ενταχθούν και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τα κρητικά προϊόντα.

Οι διοργανώσεις του 2022 και 2023 έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές και να χτίσουν μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί ότι κατά το 2ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2023, συμμετείχαν 110 εκπρόσωποι 63 εταιρικών ομίλων, που περιλαμβάνουν συνολικά, περίπου 800 ξενοδοχεία, Super Market, Δίκτυα Διανομής, Delicatessen & εστιατόρια και 149 παραγωγοί και μεταποιητές από την Κρήτη, πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 17.000 Β2Β συναντήσεις.

Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) καθώς και την έμπρακτη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Σημαντικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι Aegean Airlines και οι Μινωικές Γραμμές, παρέχοντας εκπτώσεις για τη μετακίνηση των παραγωγών από την Κρήτη. Η συμμετοχή στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός είναι δωρεάν για τους παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, αλλά και τους εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon