cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Στα θύματα της πυρκαγιάς του Έβρου αφιέρωσε την έναρξη του Φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός – Σήμερα, Κυριακή, η συναυλία «Ανάσα μου κι αέρα μου», με την Λίνα Νικολακοπούλου…

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου η έναρξη του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» με μια εξαιρετική συναυλία από τον Κώστα Μακεδόνα και τους συνεργάτες του.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν τη συναυλία, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει και πάλι η Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η συγκυρία της αποψινής ενάρξεως του Φεστιβάλ δεν είναι  καλή για την χώρα μας που για ένα ακόμα καλοκαίρι υποφέρει από καταστροφικές πυρκαγιές. Η σκέψη μας βρίσκεται στους πυροσβέστες που παλεύουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα μέτωπα των φωτιών, στους συμπολίτες που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται και κυρίως στους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στον Έβρο».

Ο ίδιος τόνιζε ότι «επειδή πολιτισμός που δεν έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας, δεν είναι πολιτισμός, θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω τη σημερινή συναυλία στα θύματα της πυρκαγιάς».

Ακολούθησε η συναυλία του Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος τραγούδησε τα πιο γνωστά τραγούδια του ενώ μαζί με την Χριστιάννα Γαλιάτσου είπαν και μεγάλες επιτυχίες από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το κηποθέατρο και δεν σταμάτησε να τραγουδά μαζί τους.

Το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+ Πολιτισμοί» συνεχίζεται την Κυριακή 27 Αυγούστου με  την συναυλία «Ανάσα μου κι αέρα μου».

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος ανεβάζουν στη σκηνή τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, σε ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Facebook:   https://www.facebook.com/festivalcrete.gr 

Instagram:  https://www.instagram.com/festivalcrete.gr

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon