cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Λαοθάλασσα οργής στους δρόμους της Κρήτης

Συλλαλητήρια τα οποία ξεπέρασαν ακόμα και αυτά του 2012, πραγματοποιήθηκαν χθες στις πόλεις της Κρήτης, με τα πιο συντηρητικά νούμερα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11.000 διαδηλωτές…

Λαοθάλασσα οργής στους δρόμους της Κρήτης
φωτο: ertnews.gr

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αστυνομίας, βρέθηκαν χθες στους δρόμους των πόλεων της Κρήτης για να διαδηλώσουν με κεντρικό αίτημα την δικαίωση των νεκρών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, οι διαδηλωτές έφτασαν στα Χανιά τους 5.000, στο Ηράκλειο τους 3.000, στο Ρέθυμνο τους 2.500 και στο Λασίθι τους 600.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΕΡΤ Ηρακλείου», αυτές οι εκτιμήσεις από τους διοργανωτές και τους συνδικαλιστές χαρακτηρίζονται συντηρητικές. 

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο αριθμός των 11.000 είναι μικρότερος από την πραγματικότητα, καθώς εκτιμάται ότι οι διαδηλωτές στην Κρήτη ξεπέρασαν τις 15.000.

Πέρα από τη μαζικότητα οι χθεσινές συγκεντρώσεις και πορείες χαρακτηρίστηκαν από την παρουσία ανθρώπων όλων των ηλικιών και κυρίως νέων ανθρώπων, φοιτητών και μαθητών, αλλά και πολλών επαγγελματικών χώρων, με διαφορετικό μορφωτικό και κοινωνικό προφίλ, που ένωσαν τις φωνές τους και μετέφεραν την απαίτηση της κοινωνίας για απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης μέσα από τα συνθήματα, τα οποία αντήχησαν από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon