cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Μητσοτάκης-Χανιά: «Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά στη συμφορά»

Την πρώτη προεκλογική του ομιλία μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στο παλιό λιμάνι Χανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Μητσοτάκης-Χανιά: «Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά στη συμφορά»

Αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2023 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο παλιό λιμάνι των Χανίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά αλλά προκοπή» και στηλιτεύοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει «όχι σε όλα και ναι στο τίποτα».

«Η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του 2015-2019. Τότε είχαμε κλειστές τράπεζες, μηδενική ανάπτυξη. Αντίθετα, σήμερα, ο τόπος αναπτύσσεται με ρυθμό τριπλάσιο της Ευρώπης. Οι επενδύσεις μας ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια ετησίως. Η ελληνική οικονομία βγήκε από την επιτήρηση, αναβαθμίστηκε 12 φορές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ κατά τη διάρκεια της θητείας της – την υβριδική απειλή στα σύνορα, την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία – και ζήτησε εκ νέου μια ισχυρή εντολή ως προϋπόθεση για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η οικονομία και να αποκτήσει η χώρα επενδυτική βαθμίδα.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η χώρα ξέφραγο αμπέλι δεν υπάρχει πια. Ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται με την σφραγίδα της Ευρώπης, που απέρριψε την άθλια τροπολογία Παπαδημούλη που ζητούσε η άμυνα των εξωτερικών συνόρων να μην χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, να την χρηματοδοτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Όπως είπε, το Μεταναστευτικό αποτελεί μια από τις κύριες αιχμές της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα εθνικά μας δίκαια».

Σε ο,τι αφορά στον τομέα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε μια από τις κύριες προγραμματικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, ήτοι την αύξηση μισθών στον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ύψους 25% έως το τέλος της επόμενης 4ετιας, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη προτεραιότητά του που είναι «μια αξιοπρεπής δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon