cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Νέα πλατφόρμα διαβούλευσης από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες ημέρες η Πλατφόρμα Διαβούλευσης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ήδη συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ δημοτών και ατόμων που επιθυμούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής…

Νέα πλατφόρμα διαβούλευσης από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η Πλατφόρμα Διαβούλευσης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ήδη συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ δημοτών του Οροπεδίου Λασιθίου ή και ατόμων που κατάγονται ή αγαπούν το Λασίθι και επιθυμούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η πλατφόρμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον Δήμο σε μια προσπάθεια η αυτοδιοίκηση να επικοινωνήσει με τους δημότες αλλά και φορείς, με επίκεντρο ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και που συνδέονται με θέματα ανάπτυξης της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, η υλοποίηση της πλατφόρμας έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, η οποία έχει διακριθεί τα τελευταία δέκα χρόνια σε δράσεις συμμετοχικότητας και ψηφιακού μετασχηματισμού και συνεργάζεται με περισσότερους από 80 δήμους της χώρας.

Το σημαντικό στοιχείο σε αυτή την πλατφόρμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι το ότι δεν παραμένει στο τυπικό κομμάτι των διαβουλεύσεων όπως προβλέπονται από το νόμο για την αυτοδιοίκηση, καθώς το καινοτόμο αυτής της πλατφόρμας, είναι ότι έρχεται να αποκαταστήσει το πρόβλημα επικοινωνίας με τους δημότες και όχι μόνο, το οποίο διευρύνθηκε τα χρόνια της πανδημίας.

Ο κ. Στεφανάκης πρόσθεσε ότι πρακτικά ο πολίτης μπορεί ήδη να μπαίνει στην πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, να επιλέγει τη διαβούλευση και εν συνεχεία να επιλέγει, είτε να λάβει μέρος σε μια διαβούλευση για κάποιο σημαντικό θέμα, είτε να αναρτά ο ίδιος ο πολίτης το θέμα που θεωρεί σημαντικό και το οποίο θα προωθείται για συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή.

«Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή όχι μόνο για τους δημότες μας, καθώς μέσα σε αυτή μπορούν να μπουν άτομα που δεν κατοικούν στην περιοχή, ετεροδημότες, άνθρωποι που κατάγονται από τον τόπο μας και ζουν στο εξωτερικό», συμπλήρωσε ο κ. Στεφανάκης.

«Θέλουμε όλους αυτούς που έχουν και μια πιο ρομαντική άποψη για την περιοχή μας, να τους φέρουμε κοντά μας και να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του Οροπεδίου», εξήγησε ο δήμαρχος, που διευκρίνισε ότι σημαντική θα είναι και οι συμβολή συλλογικοτήτων όπως πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια.

Ήδη, όπως εξήγησε, αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθούν σε διαβούλευση ζητήματα όπως ο αναδασμός γης αλλά και το θέμα με τις ανεμογεννήτριες, «αν δηλαδή υποστηρίζεται η άποψη των ανεμογεννητριών ή των ανεμόμυλων της περιοχής που θα μπορούσαν να παράγουν ρεύμα».

Από τη δημοτική αρχή μέσω της πλατφόρμας γίνεται όπως συμπλήρωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, ειδικό κάλεσμα στους νέους και τις νέες «που αποτελούν το μέλλον του τόπου».

«Θέλουμε τους νέους ενεργά στο πλευρό μας και γενικότερα να είναι ενεργοί σε ότι γίνεται στον τόπο, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να παραμείνουν σε μια περιοχή που όπως πολλές περιοχές στην Περιφέρεια της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι μεγάλης ηλικίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Στεφανάκης είπε πως «το να ακούμε τη νεολαία είναι σημαντικό και αυτή η πλατφόρμα αυτό ακριβώς θα ενισχύσει, αφού με ένα σύγχρονο τρόπο -που τον γνωρίζει καλά η νεολαία- θα μπορούν να έχουν την άποψή τους, να θέτουν ζητήματα, να προτείνουν πράγματα και εμείς στο μέτρο που μπορούμε, όλα αυτά θα αυτά θα τα επεξεργαζόμαστε».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon