cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ο Αυγενάκης θυμήθηκε τους αγρότες της Κρήτης

Ανακοίνωση με αφορμή το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης, εξέδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης…

Ο Αυγενάκης θυμήθηκε τους αγρότες της Κρήτης

Όλα καλά (τι περίεργο!), τα βρίσκει ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης εργατών γης.

Ο βουλευτής Κρήτης άφησε, όπως φαίνεται, τις φωτογραφήσεις για τα αθλητικά δρώμενα, και είπε να πιάσει και τους αγρότες, που τόσους μήνες ζητούν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε έγκαιρα(!) το πρόβλημα των καλλιεργητικών αναγκών και προχώρησε σε ρυθμίσεις με τις οποίες επιτρέπεται η άμεση μετάκληση εργατών γης από το εξωτερικό με εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες, για αιτήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες καλλιεργητικές ανάγκες.

Βέβαια, το θέμα είναι ότι οι αγρότες της Κρήτης θέτουν συγκεκριμένα ζητήματα καθώς όπως υποστηρίζουν, «οι ήδη απασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα έχουν αποκτήσει αυτή την εξειδίκευση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, η χρονοβόρα διαδικασία για την εν μέρη νομιμοποίηση αυτής της μερίδας εργατών γης, αναγκάζει πολλούς εξ αυτών σε φυγή προς άλλες χώρες της ΕΕ για να αποκτήσουν αυτά τα έγραφα».

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί διπλό πρόβλημα, καθώς δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης για την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η εξειδίκευση των διαθέσιμων εργατών.

«Ως μέλος της Κυβέρνησης, αλλά και ως βουλευτής, που προέρχεται από αγροτική περιοχή και γνωρίζει τις συνέπειες της έλλειψης εργατικών χεριών, βρίσκομαι σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  Μετανάστευσης και Ασύλου για την εύρεση άμεσων λύσεων, που θα ανακουφίσουν τους αγροτικούς φορείς της περιοχής μας», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται έμπρακτα για τα αιτήματα των πολιτών και ανταποκρίνεται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα».

Απ’ότι φαίνεται, ο μύθος ότι στη χώρα «όλα πάνε καλά» και ότι η κυβέρνηση «έχει λύσει όλα τα προβλήματα», καλά κρατεί…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon