cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Οικόπεδα σε δήμους: Άστα ακαθάριστα!

Τα ακαθάρισμα οικόπεδα ενώ πρέπει να καθαρίζονται κατά την αντιπυρική περίοδο συνήθως δεν καθαρίζονται γιατί οι ιδιοκτήτες είναι άφαντοι ή καθαρίζονται λίγο πριν αρχίσει η … αντιπλημμυρική περίοδος!!!

Οικόπεδα σε δήμους: Άστα ακαθάριστα!
  • Το πρόβλημα με τα ακαθάριστα οικόπεδα το ξέρετε;

Είναι γνωστό και μεγάλο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπεύθυνοι για τον καθαρισμό τους είναι οι ιδιοκτήτες τους μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Οι οποίοι συνήθως είναι άφαντοι. 

Και οι οποίοι αν δεν βρεθούν πρέπει να αναλάβει αντί γι’ αυτούς ο εκάστοτε δήμος, να βεβαιώσει τις ιδιοκτησίες μέσω του Κτηματολογίου, να στείλει ειδοποιητήρια, αν δεν γίνει κάτι, να λάβει εισαγγελική εντολή και στη συνέχεια να καθαρίσει με ιδία έξοδα τα οικόπεδα, περιμένοντας έπειτα πως θα … εισπράξει από τους ιδιοκτήτες. 

Για να μην τα πολυαναλύουμε:

Σε μικρούς δήμους της Κρήτης, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι έως αδύνατη, κυρίως λόγω έλλειψης πιστώσεων και έλλειψης εξεύρεσης των ιδιοκτητών, που συνήθως είναι περισσότεροι του ενός για κάθε οικόπεδο.

  • Τελικό αποτέλεσμα;

Τα οικόπεδα ή δεν καθαρίζονται ποτέ ή αν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο, με τους ρυθμούς που προωθούνται, καθαρίζονται λίγο πριν αρχίσει η … αντιπλημμυρική περίοδος.  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon