cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ομοφοβικό κάλεσμα κατά του Pride Χανίων

Υποψήφιος με τους «Σπαρτιάτες» στο νομό Ρεθύμνου, καλεί σε αντιδιαδήλωση κατά της 1ης Πορείας Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας που θα γίνει την Πέμπτη στα Χανιά…

Ομοφοβικό κάλεσμα κατά του Pride Χανίων

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί ανάρτηση στο Facebook όπου φασίστες καλούν κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις 29/06 στα Χανιά, την ίδια μέρα που πρόκειται να διοργανωθεί η πρώτη αυτοοργανωμένη πορεία ορατότητας από την ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητα της πόλης.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, την Πέμπτη 29/6/2023 και ώρα 16:00 «όλοι οι γονείς της Κρήτης θα πρέπει να παραβρεθούμε στα Χανιά, στην κεντρική αγορά για να διαμαρτυρηθούμε κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προσβάλοντας τα χρηστά ήθη, με ενέργειες που δηλητηριάζουν τις αγνές παιδικές ψυχές».

Και συνεχίζει: «Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες ,και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας από τα ανώμαλα αiσχη των λοατκιστών».

Το κάλεσμα «συνοδεύεται» με μια αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Αυτό είναι το φυσιολογικό και μόνο έτσι βοηθάς και ζώζεις την φυλή σου και την πατρίδα σου».

Μπροστάρης σε αυτό το ομοφοβικό φασιστικό κάλεσμα, είναι ο υποψήφιος βουλευτής στον νομό Ρεθύμνου με τους Σπαρτιάτες, Κυριάκος Μπλαζουδάκης, ο οποίος δεν διστάζει να ζητήσει δημόσια από την αστυνομία την διακοπή της εκδήλωσης.

Μάλιστα τονίζει κιόλας ότι θα υπάρχει και εκπρόσωπος (!) από το Άγιο Όρος ένας «γέροντας» για να δώσει την «ευλογία» του στους «διαμαρτυρόμενους».

Πάντως, υπάρχουν καλέσματα από συλλογικότητες στο διαδίκτυο που ζητούν από τους πολίτες να στηρίξουν το pride Χανίων και να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε φασιστικές και ομοφοβικές δράσεις.

Σημειώνεται ότι η 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/6 στις 18.00, ενώ θα ακολουθήσει και πάρτι.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon