cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Παρουσία του Στ. Κούλογλου η εκδήλωση για τις φυλακίσεις μεταναστών ως διακινητές

Η Πρωτοβουλία «142 χρόνια φυλακή: Δίκαιη Δίκη για τον Μοχάμαντ», της οποίας ηγείται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, αποτελείται από 15 ευρωβουλευτές και ασχολείται με τις άδικες καταδίκες προσφύγων ως διακινητές, ενώ δεν είναι…

Παρουσία του Στ. Κούλογλου η εκδήλωση για τις φυλακίσεις μεταναστών ως διακινητές

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα παρουσιάσει το έργο της Πρωτοβουλίας «142 χρόνια φυλακή: Δίκαιη Δίκη για τον Μοχάμαντ», και τις μέχρι στιγμής επιτυχίες της, στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.

Την εκδήλωση, που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη και που υποστηρίζεται στην διοργάνωσή της από το Θέατρο Όμμα Στούντιο του Ηρακλείου, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα έντεχνων και παραδοσιακών τραγουδιών από τους Μαρία Λούκα και Χάρη Μανουσάκη.

Ο Στέλιος Κούλογλου, κατά την παρουσία του στην Κρήτη, θα επισκεφθεί τον Τσελίκ Μεμέτ στις φυλακές των Χανίων και θα είναι παρών στην εκδίκαση της έφεσης του στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Τσελίκ Μεμέτ, ένας 36χρονος κουρδικής καταγωγής υπήκοος Τουρκίας, που διωκόταν στην Τουρκία για την πολιτική του δράση, είναι ένας από τους άτυχους πρόσφυγες που καταδικάζονται αδιάκριτα ως διακινητές και βρίσκεται στις φυλακές Χανίων καταδικασμένος σε 155 χρόνια φυλακή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και των δράσεων της Πρωτοβουλίας, ο ευρωβουλευτής καλεί φορείς, συλλογικότητες και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που θέλουν τη δικαίωση του Τσελίκ Μεμέτ, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με τη παρουσία τους στο Εφετείο Κρήτης στα Χανιά.

Όπως τονίζεται από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, χιλιάδες άτυχοι πρόσφυγες πέφτουν θύματα του νόμου 4251/2014 του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με τον οποίο όποιος συλλαμβάνεται στο πηδάλιο σκάφους, που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες καταδικάζεται ως διακινητής σε εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.

Οι πρόσφυγες με την κατηγορία του διακινητή αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά ομάδα κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές.

Η Πρωτοβουλία «142 χρόνια φυλακή: Δίκαιη Δίκη για τον Μοχάμαντ», της οποίας ηγείται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, αποτελείται από 15 ευρωβουλευτές που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις και προέρχονται από διαφορετικά κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ υποστηρίζεται από περισσότερα από 2000 μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Η Πρωτοβουλία ασχολείται με τις καταδίκες αυτών προσφύγων σε εξοντωτικές ποινές φυλάκισης, βάσει του νόμου αυτού, με την κατηγορία του διακινητή.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon