cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

ΠΚΣ λέει ο ένας, ΔΑΠ λέει ο άλλος

Ένας ακόμη λόγος που οι φοιτητικές εκλογές έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη και μεγάλο μέρος των φοιτητών έχει γυρίσει την πλάτη στην εκλογική διαδικασία…

ΠΚΣ λέει ο ένας, ΔΑΠ λέει ο άλλος

Πέρα από τους προφανείς λόγους (προσωπικά συμφέροντα, πολιτικές ανελίξεις, αδιαφορία για τα φοιτητικά προβλήματα κτλ), τα διαφορετικά αποτελέσματα που δίνουν οι φοιτητικές παρατάξεις για τις χθεσινές εκλογές, είναι ένας ακόμη λόγος που έχει υποβαθμιστεί αυτή η διαδικασία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η Πανσπουδαστική ΚΣ, η παράταξη ήρθε πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ η μέχρι πρότινος ισχυρή ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά τα ποσοστά της.

Ωστόσο, με βάση την ανακοίνωση της ΔΑΠ, η ΠΚΣ επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδή εικόνα για τα αποτελέσματα, καθώς σύμφωνα με την ίδια, η ΔΑΠ πήρε ποσοστό κοντά στο 50% πανελλαδικά!

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της ΠΚΣ, πρώτη δύναμη εμφανίζεται η Πανσπουδαστική, η οποία έλαβε φέτος ποσοστό 33,43%, έναντι 27,66% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ τρίτη είναι η ΠΑΣΠ με 10 % και λίγο πιο κάτω στο ίδιο ποσοστό η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ.

Από την πλευρά της η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα, όχι μόνο αμφισβητώντας τα αποτελέσματα, αλλά και υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο όριο της αυτοδυναμίας.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τη ΔΑΠ: ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: 50,84%, ΠΚΣ: 23,45%, ΕΑΑΚ: 11,16% και ΠΑΣΠ: 5,12%.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια της Κρήτης, η εικόνα δείχνει περισσότερο πλουραλισμό: Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η ΠΚΣ φτάνει στο 30%, στη συνέχεια τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 26% και η ΔΑΠ με 25%. Αντίθετη εικόνα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου η ΔΑΠ φέρεται να φτάνει στο 37%, όσο και τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, ενώ η ΠΚΣ φτάνει στο 22%.

Τελείως διαφορετικά τα αποτελέσματα για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, όπου η ΠΑΣΚ έρχεται πρώτη με ποσοστό κοντά στο 57%, δεύτερη η ΠΚΣ με ποσοστό κοντά στο 20% ενώ η ΔΑΠ βρίσκεται σε μονοψήφιο νούμερο.

Πάντως τα περισσότερα αποτελέσματα που δίνουν οι παρατάξεις, φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν περισσότερο την ΠΚΣ, παρά την ΔΑΠ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon