cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Κρήτη

Οκτώ από τις 16 βουλευτικές έδρες που βγάζει η Κρήτη κατέλαβε τελικά η Νέα Δημοκρατία – Μόλις δύο έδρες σε όλο το νησί πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ – Το Ηράκλειο εξέλεξε βουλευτή που κατέβαινε με τους «Σπαρτιάτες»…

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Κρήτη

Επιβεβαίωσε και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την άνετη νίκη που κατέκτησε η Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη, καθώς από τους 16 βουλευτές που εκλέγονται στο νησί, οι οκτώ θα είναι της ΝΔ.

Την άνοδό του στο νησί επιβεβαίωσε και το ΠΑΣΟΚ, καθώς κατέκτησε τέσσερις έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μόλις με δύο έδρες. Από μία έδρα στο Ηράκλειο πήραν ΚΚΕ και Σπαρτιάτες.

Αναλυτικά, στο Ηράκλειο η ΝΔ έλαβε 35,15% και εκλέγονται: ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και ο Μάξιμος Σενετάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο βγήκε τελικά τρίτος με 20,5% και εξέλεξε μόλις έναν βουλευτή, τον Χάρη Μαμουλάκη, ενώ η Ελένη Βατσινά και ο Νίκος Ανδρουλάκης πήραν δύο έδρες για το ΠΑΣΟΚ το οποίο ήρθε δεύτερο κόμμα με 23,01%. Σημειώνεται ότι εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέξει την έδρα στην Θεσσαλονίκη όπως είχε κάνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τότε θα εκλεγεί και ο Φ. Παρασύρης.

Στο Ηράκλειο το ΚΚΕ με 5,5% διατηρεί την έδρα του με τον Μανώλη Συντυχάκη ενώ εκλέγεται με τους Σπαρτιάτες που έλαβαν 3,72%, ο Μ. Γαυγιωτάκης.

Στα Χανιά, η ΝΔ κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό στο νησί με 40,52% και πήρε επίσης τρεις έδρες τις οποίες κατέλαβαν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε 18,11%, εκλέχθηκε ο Παύλος Πολάκης.

Στο Ρέθυμνο, με την ΝΔ εκλέχθηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Χνάρης. Τα δύο κόμματα έλαβαν 36,67% και 25,71% αντίστοιχα. 

Τέλος στον νομό Λασιθίου τις δύο έδρες κατέλαβαν ο Γιάννης Πλακιωτάκης της ΝΔ (39,75%) και Κατερίνα Σπυριδάκη του ΠΑΣΟΚ (25,58%).

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon