cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ρέθυμνο: Συναυλία με τον Μίνωα Μάτσα στο Δημοτικό Θέατρο «Ερωφίλη»

Συναυλία με τον βραβευμένο συνθέτη Μίνω Μάτσα θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο με διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, στο Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη, την Τρίτη 25 Ιουλίου…

Ρέθυμνο: Συναυλία με τον Μίνωα Μάτσα στο Δημοτικό Θέατρο «Ερωφίλη»

Συναυλία με τον βραβευμένο συνθέτη Μίνω Μάτσα θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο με διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, στο Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη, την Τρίτη 25 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στην Κρήτη, όπου εμπνεύστηκε τις μουσικές για τη πετυχημένη σειρά “Το νησί” και την κινηματογραφική ταινία “Καζαντζάκης” έρχεται ο συνθέτης να χαρίσει μια βραδιά με τα ωραιότερα τραγούδια του, με συνοδοιπόρους του δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Μυρτώ Βασιλείου, καθώς και 7 σολίστ μουσικούς.

Από την μουσική βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ο θρύλος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς, ο οποίος θα συμπράξει με το συνθέτη ξεδιπλώνοντας την τέχνη του που μαγεύει χρόνια το κοινό.

Τραγούδια του Μίνω Μάτσα από το ξεκίνημα της καριέρας του ως σήμερα, μουσικές από την διαδρομή του στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία, προμηνύουν μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση.

Στον ειδυλλιακό χώρο της Φορτέτζας με τον συνθέτη στο πιάνο, το κοινό θα ταξιδέψει μέσα από τις μελωδίες, τους στίχους και τις εξαίσιες φωνές, σε έναν τόπο μαγικό.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 100 χρόνια Φορτέτσα Καλοκαίρι 2023 την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, θα παρουσιάσει 10 ιστορίες από τις 35 μνήμες και παραδόσεις της περιοχής.

Εκατό χρόνια πέρασαν από τότε που εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας στην Φορτέτσα. Για την περίοδο των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας ερεύνησε και συγκέντρωσε ντοκουμέντα που συνθέτουν την νεότερη ιστορία της περιοχής.

Δέκα ιστορίες της έρευνας θα παρουσιαστούν στην αίθουσα Χαμάμ την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. Η εκδήλωση είναι διαδραστική, με ομιλίες ντοκουμέντα, αφηγήσεις, προβολές, φωτογραφικό υλικό, κινηματογραφημένες και ζωντανές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon