cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ρέθυμνο: Υπογράφηκαν οι μελέτες για το νέο αρχαιολογικό μουσείο και το φρούριο της Φορτέτζας

Δύο σημαντικές μελέτες που αφορούν έργα αρχαιολογικού χαρακτήρα στο Ρέθυμνο, υπέγραψε χθες (17/03) η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενώνη.

Ρέθυμνο: Υπογράφηκαν οι μελέτες για το νέο αρχαιολογικό μουσείο και το φρούριο της Φορτέτζας
Παλαιότερη επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στην Κρήτη

Πρόκειται για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου και τη μελέτη που αφορά στην αποκατάσταση των τειχών του Φρουρίου της Φορτέτζας, των κτιρίων που υπάρχουν εντός του φρουρίου και του περιβάλλοντος χώρου.

«Το Ρέθυμνο είναι η μόνη πρωτεύουσα της Κρήτης που δεν έχει ένα αρχαιολογικό μουσείο, αντάξιο της ιστορίας της και το λέω πολύ συνειδητά, διότι η Κρήτη, διαθέτει την τεράστια και διαχρονικά σημαντική ιστορία και πολιτισμό της. Το Ρέθυμνο είναι η μόνη πόλη της Κρήτης που δεν είχε το δικό της μουσείο. Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου πολιτισμού και της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ο νομός να αποκτήσει ένα μεγάλο σύγχρονο μουσείο», ανέφερε η υπουργός.

Στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι έτοιμη η μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου για να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδος με δεδομένο, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των υπογραφών, ότι περιφέρεια, τοπική αυτοδιοίκηση και υπουργείο Πολιτισμού θα συνεργαστούν αποτελεσματικά για να προχωρήσει το έργο του Μουσείου.

Σχετικά με τη Φορτέτσα, η υπουργός είπε πως πρόκειται για ένα εμβληματικό μνημείο για το Ρέθυμνο κι ένα από τα εμβληματικά μνημεία και συγκροτήματα μνημειακά της Μεσογείου. «Με τις προηγούμενες προγραμματικές συμβάσεις έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Θα γίνουν δύο ακόμη μελέτες για να ενταχθούν τα έργα στην επόμενη προγραμματική περίοδο και η Φορτέτσα θα αποτελέσει τελικά, έναν χώρο πολύ περισσότερο αναβαθμισμένο από αυτόν που είναι σήμερα, που ούτως ή άλλως είναι αναβαθμισμένος και σε πολύ καλή κατάσταση. Σύντομα, όμως θα αποκτήσει μία άλλη δυναμική», πρόσθεσε η ίδια.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon