cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Σειρά αιτημάτων από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κρήτης

Eπιστολές για θέματα τα οποία αφορούν τον κλάδο τους, απέστειλαν κτηνοτροφικοί σύλλογοι από όλη την Κρήτη στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας μέτρα για μια σειρά θεμάτων…

Σειρά αιτημάτων από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κρήτης

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και των αρμόδιων υπουργών, ζητούν μέσω επιστολών, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κρήτης, για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο τους.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μελών των κτηνοτροφικών συλλόγων Κρήτης μετά από σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη, οι κτηνοτρόφοι ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προκειμένου να προχωρήσει η αναστολή της εγκυκλίου των Δασολόγων καθώς και να ανοίξει η πλατφόρμα για διάστημα έξι μηνών για υποβολή αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη.

Παράλληλα ζητούν να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφέρονται και στο αυξημένο κόστος παραγωγής το οποίο έχει  εκτοξευθεί εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των πρώτων υλών, των λιπασμάτων, των καυσίμων αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Αναφορικά με τον ΟΣΔΕ ζητούν να εξαιρεθεί ο ΚΑΕΚ για την απόδειξη νόμιμης κατοχής των αγροτεμαχίων που θα δηλωθούν από τους παραγωγούς στο ΟΣΔΕ 2023, καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη η υποβολή δηλώσεων στο Ελληνικό κτηματολόγιο.

Επίσης ζητούν να γίνει έξτρα κατανομή στρεμμάτων στους Νέους Αγρότες καθώς και να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ΟΣΔΕ που αφορούν τα αποτελέσματα των μεταβιβάσεων και τις πληρωμές Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τους επιλαχόντες νέους αγρότες, ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και όλοι όσοι έμειναν απέξω επειδή εξαντλήθηκαν τα διαθέσιμα κονδύλια.

Τέλος ζητούν να γίνει προαιρετικός ο ΕΛΓΑ, να υπάρξει ρύθμιση των κόκκινων δανείων των αγροτών, ενώ ζητούν κατάργηση ΚΑΔ και κατάργηση πολλαπλών κυρώσεων όσον αφορά τις ζωοτροφές.

Τις επιστολές συνυπογράφουν οι πρόεδροι των Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ρεθύμνης, Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων, Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου, Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Λασιθίου, Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon