cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Στις 28 Μαρτίου το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία

Κοινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δομών υγείας, διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Μαρτίου, υγειονομικοί, γιατροί, φορείς και κάτοικοι όλου του νομού Λασιθίου…

Στις 28 Μαρτίου το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία

Κοινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δομών υγείας, διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Μαρτίου, υγειονομικοί, γιατροί, φορείς και κάτοικοι όλου του νομού Λασιθίου.

Η συγκέντρωση για όλους τους Λασιθιώτες έχει προγραμματιστεί στις τις 12 το μεσημέρι της 28ης Μαρτίου, στο τοποθεσία Σεληνάρι.

«Αυτό που ζητούμε για να αντιστραφεί η πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και να σωθούν τα νοσοκομεία της περιφέρειας, είναι να δοθούν σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις στους ιατρούς και στους άλλους εργαζόμενους, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

«Σκόπιμα μας δοκιμάζουν γιατί νομίζουν ότι θα κουραστούμε. Εμείς πρέπει να τους αποδείξουμε ότι οι αγώνες για την μεγαλύτερη κατάκτηση του λαού μας που είναι η δωρεάν περίθαλψη δεν μας κουράζει. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τους αγώνες. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα. Αγωνιζόμαστε για την διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων μας. Ήρθε η ώρα που πρέπει να απαντήσουμε με μια φωνή», αναφέρει από την πλευρά του ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Σε συνεργασία με τα Σωματεία – Συλλόγους και επιτροπές των υπόλοιπων νοσοκομείων του Νομού συμμετέχουμε από κοινού στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο προκειμένου να αναδειχθεί για ακόμα μία φορά η αγανάκτηση μας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές ψυχικής υγείας, και το ΕΚΑΒ», τονίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Σημειώνεται ότι έχουν προκυρηχθεί στάσεις εργασίας για εκείνη την μέρα, τόσο από το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, όσο και από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία με την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ οργανώνονται προσυγκεντρώσεις στις πόλεις του νομού για τη μεταφορά των διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon