cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Στο Εφετείο η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της πρώτης απόφασης του Εφετείου…

Στο Εφετείο η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται ξανά η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου, τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 23 Ιουνίου ωστόσο λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, λόγω εκλογών της 25ης Ιουνίου, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα. 

Η δίκη πραγματοποιείται σε δεύτερο βαθμό, καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από τον αντεισαγγελέα κατά της απόφασης του εφετείου, το οποίο είχε κρίνει άκυρη την έφεση της οικογένειας κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης, κι έτσι είχε κλείσει η υπόθεση πριν δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, μετά την απαλλακτική για τη γιατρό πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης) προσδιορίστηκε να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, και η πλευρά της υπεράσπισης έκανε ένσταση απαραδέκτου της έφεσης του εισαγγελέα ως αόριστης.

Η εν λόγω ένσταση έγινε δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την έφεση του εισαγγελέα κι έτσι παρέμεινε η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο.

Αποζημίωση στην οικογένεια της 4χρονης

Υπενθυμίζεται ότι αποζημίωση ύψους 460.000 ευρώ για ψυχική οδύνη καλείται να καταβάλει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου στην οικογένεια της Μελίνας Παρασκάκη.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, με μια απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, έκρινε ότι λάθη και παραλείψεις των οργάνων του νοσηλευτικού ιδρύματος συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon