cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Στον κατάλογο των αναγνωρισμένων μουσείων, το Μουσείο Καζαντζάκη

Τρία νέα μουσεία προστίθενται στον κατάλογο των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μουσείων, μεταξύ των οποίων κι αυτό του Καζαντζάκη στην Μυρτιά Ηρακλείου…

Στον κατάλογο των αναγνωρισμένων μουσείων, το Μουσείο Καζαντζάκη

Το σήμα «Αναγνωρισμένο Μουσείο» απονέμεται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, στο Μουσείο Καζαντζάκη στην Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης και στην Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, είναι βιογραφικό-λογοτεχνικό μουσείο για τη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη και βρίσκεται στη Μυρτιά του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983.

Το Ίδρυμα «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη» έχει ως πρωταρχική αποστολή τη διαφύλαξη και προβολή του έργου και της μνήμης του Νίκου Καζαντζάκη, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, και την προβολή γενικά του ελληνικού πνεύματος, της πολιτιστικής παράδοσης και των αξιών του Ελληνισμού.

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εφαρμόζει πολιτική για τη μουσειακή διακυβέρνηση σε όλο το φάσμα των ελληνικών μουσείων, είτε ανήκουν στο δημόσιο είτε σε άλλους φορείς, σύμφωνα με τις θεσμικές προβλέψεις. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί κρίσιμο σταθμό μιας συνεργασίας, που ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα. Το ΥΠΠΟΑ με το σύστημα αναγνώρισης των ιδιωτικών μουσείων, τα ενισχύει να γίνονται συμπεριληπτικά και πιο φιλικά προς το κοινό».

«Τα τρία νέα μουσεία που προστίθενται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα μουσεία ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές, εφαρμόζοντας, αποδεδειγμένα, καλές πρακτικές σε όλους τους τομείς οργάνωσης και λειτουργίας τους, στο επίπεδο τεκμηρίωσης και συντήρησης των συλλογών τους, ενώ έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βιωσιμότητα για την εκπλήρωση των στόχων τους και την εξωστρέφεια των δράσεών τους», δήλωσε η υπουργός.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon