cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Στους δρόμους… για τον δρόμο της Μεσαράς!!!

Αγανάκτηση από τους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν ή μάλλον χρησιμοποιούσαν καθημερινά τον δρόμο της Μεσαράς – Τεράστια καθυστέρηση και αδιαφορία της Πολιτείας για την αποκατάσταση του οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά…

Στους δρόμους… για τον δρόμο της Μεσαράς!!!

Σε συμβολικό αποκλεισμό του παλιού οδικού δικτύου Ηρακλείου – Μεσαράς, στο ύψος του κόμβου Καστελίου, προχώρησαν σήμερα οι δήμοι Γόρτυνας και Φαιστού, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στο νέο οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται, με σκοπό, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις, «την αφύπνιση των συναρμόδιων υπηρεσιών για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών στην νέα Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών».

«Από την πρώτη στιγμή της καθίζησης είχαμε έρθει άμεσα σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες κι είχαμε καταθέσει επίσημα έγγραφα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα οποία και τονίζαμε τη σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ζημιάς» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, συμμετέχουμε σε αυτή την συμβολική δράση, με στόχο να αναδείξουμε την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της νέας Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας των καθιζήσεων, πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία, τον αγροτικό – κτηνοτροφικό κλάδο, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό και δυσχεραίνει την καθημερινότητα των δημοτών μας. Ο δρόμος πρέπει να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση», επισημαίνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Θυμίζουμε πως αφού έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες μετά την καθίζηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν στην ουσία πως το έργο πέρασε στο Υπουργείο Yποδομών, μόλις στις 4 Μαΐου και γι’ αυτό οι εργασίες αποκατάστασης δεν μπορούν να ολοκληρωθούν αν δεν περάσει και ο Ιούνιος, όπως γράφαμε από την Παρασκευή.

Λογικό να διαδηλώνει ο κόσμος για το καλύτερο οδικό δίκτυο

Αρκετοί ήταν οι επισκέπτες από ξένες χώρες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο παλιό οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Μεσαρά. Αφού περίμεναν κάποια ώρα βγήκαν από τα οχήματα τους και ρώτησαν τι συμβαίνει.

Όταν ενημερώθηκαν για το λόγο του αποκλεισμού, όλοι είπαν πως βρίσκουν λογικό να διαδηλώνει η περιοχή για καλύτερο οδικό δίκτυο και περίμεναν μέχρι το τέλος της συμβολικής διαμαρτυρίας.

Ανυπολόγιστη καταστροφή σε αγροτικό και τουριστικό τομέα!!!

Στο μεταξύ, η καταστροφή στον αγροτικό τομέα είναι τεράστια, ενώ και τα προβλήματα που εντοπίζονται στον Τουρισμό, αρχίζουν και μεγεθύνονται προτού καν αρχίσει επίσημα η δυναμική της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon