cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για το μέτρο της αξιολόγησης

Ένα από τα πιο μαζικά και δυναμικά Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο – Το μήνυμα των εκπαιδευτικών σαφές… ο φόβος και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης δεν θα περάσει – Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!!!

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για το μέτρο της αξιολόγησης

Σε κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς του Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Η απεργία ξεκίνησε με παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης ενώ βρέθηκαν και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή τους στους εργαζόμενους που αντιδρούν στην μετατροπή του σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου.

Στην συνέχεια η πορεία των εκπαιδευτικών θα καταλήξει στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Μεγάλη συμμετοχή είχε η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών με τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, το πρωί της Τετάρτης,  ενάντια στην αξιολόγηση.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στη πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας από κεντρικούς δρόμους των Χανίων. Η πορεία κατέληξε στο κτήριο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Στο Ρέθυμνο, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη στήριξη των σωματείων της πόλης, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αξιολόγηση και ζητώντας να επιλυθούν τα χρόνια ζητήματα ελλείψεων στα δημόσια σχολεία.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των συνταξιούχων.

Οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, και εκπρόσωποι της Ν.Ε. Ηρακλείου, οι οποίοι για άλλη μια φορά συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τους, στέλνουν το παρακάτω μήνυμα:

«Χαιρετίζουμε τις συγκεντρώσεις αυτές. Αποδεικνύουν ότι οι πολίτες του Ηρακλείου, έχουν συνειδητοποιήσει την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας αλλά και των συνταξιούχων.

Παρά τις υποσχέσεις, παρά τις πολιτικές των κάθε λογής επιδομάτων, τις επιθέσεις και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα κεντρικά ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι, βιώνουν στο πετσί τους την απαξίωση και την κοροϊδία.

Το σχολείο του μέλλοντός μας δεν μπορεί να είναι το σχολείο της κας Κεραμέως, με την επιστροφή στον επιθεωρητισμό και στον ασφυκτικό έλεγχο. Οι εκπαιδευτικοί μας, ορθώνονται και αγωνίζονται για ένα σχολείο δημοκρατικό, δημόσιο για όλα τα παιδιά.

Οι συνταξιούχοι μας, οι άνθρωποι που δούλεψαν για δεκαετίες για να ορθοποδήσει η χώρα, «δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό», δε σκύβουν το κεφάλι για τα κουπόνια και τα μικροεπιδόματα του κου Μητσοτάκη. Βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν. Σε τούτους τους αγώνες αλληλέγγυοι σήμερα και πάντα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon