cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζομένους σε νοσοκομεία της Κρήτης

Απεργιακή συγκέντρωση στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησαν σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία της Κρήτης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζομένους σε νοσοκομεία της Κρήτης
Από την κινητοποίηση υγειονομικών στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, το σωματείο εργαζομένων του Βενιζέλειου νοσοκομείου και πολυπληθείς αντιπροσωπεία εργαζομένων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δ. Βρύσαλης, «καταγγέλλουμε την απουσία σύσσωμης της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ με πρόσχημα, τη μη δημοσίευση σε ΦΕΚ της ανανέωσης τους και κατήγγειλε το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» των απολύσεων, των νοσοκομείων-επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της επέκτασης των πληρωμών από τους ασθενείς και της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας, για τους εργαζόμενους».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, «συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο μαζικά τον αγώνα, για ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ένταξη μας στα ΒΑΕ. Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που θα λειτουργεί με γνώμονα την καθολική ικανοποίηση των αναγκών, παρέχοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με επόμενο αγωνιστικό σταθμό της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απριλίου».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon