cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Συλλαλητήρια στην Κρήτη για τους νεκρούς μετανάστες στην Πύλο

Συλλαλητήριο για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου νοτιοδυτικά της Πύλου διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στη Λότζια εργατικά σωματεία, συνδικάτα και φορείς…

Συλλαλητήρια στην Κρήτη για τους νεκρούς μετανάστες στην Πύλο

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο για σήμερα, Πέμπτη, απευθύνουν σωματεία και φορείς του Ηρακλείου, με αφορμή τους νεκρούς μετανάστες στο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 7:30 το απόγευμα μπροστά από το Δημαρχείο Ηρακλείου.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος τροφίμων και ποτών Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου σε κοινή τους ανακοίνωση απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην αποψινή κινητοποίηση.

Σημειώνεται, ότι την ίδια μέρα στο Ηράκλειο τα σωματεία βρέθηκαν στο πλευρό των 80 μεταναστών που βρέθηκαν σε πλοιάριο ανοικτά της Κρήτης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 

«Αυτά τα τραγικά περιστατικά είναι η συνέχεια στο διαρκές έγκλημα που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι καλέσματα για συγκεντρώσεις απευθύνουν και για τις υπόλοιπες πόλεις. Συγκεκριμένα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην συγκέντρωση στα Χανιά στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ενώ η Περιφερειακή Παράταξη “Ανυπόταχτη Κρήτη” καλεί στις εξής συγκεντρώσεις:

  • Χανιά, Πλατεία Αγοράς Πέμπτη 15 Ιούνη, 19:00,
  • Ρέθυμνο, Δημαρχείο Πέμπτη 15 Ιούνη, 19:00.
  • Ηράκλειο, Λιοντάρια Πέμπτη 15 Ιούνη, 19:00.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon