cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Συναντήσεις στο Ηράκλειο για τα θέματα ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Ο γ.γ. Δημοσίων εσόδων και ΕΣΠΑ, βρέθηκε στο Ηράκλειο την Παρασκευή και είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς φορείς και στελέχη, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για την καλή πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη…

Συναντήσεις στο Ηράκλειο για τα θέματα ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Την ικανοποίηση του για την καλή πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος οποίος επισκέφτηκε το Ηράκλειο και είχε  διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης και ο γενικός γραμματέας είχαν συνάντηση για όλα τα θέματα στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής με την παρουσία και της δ/ντριας Μαρίας Κασσωτάκη.

Επίσης στην ίδια υπηρεσία, ακολούθησε και άλλη συνάντηση με υπηρεσιακά και άλλα θέματα με την συμμετοχή των στελεχών και υπαλλήλων της Διαχειριστικής Αρχής.

Νωρίτερα ο κ. Σκάλκος, μαζί με τον κ. Αρναουτάκη και την κα Κασσωτάκη, συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη του ΕΦΕΠΑΕ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη, των προέδρων των Επιμελητηρίων της Κρήτης, της Αναπτυξιακής και άλλων στελεχών του ΕΦΕΠΑΕ.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης μίλησε για τους στόχους που είναι η τοπική ανάπτυξη, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και οι νέες θέσεις εργασίας ενώ αναφέρθηκε στις εμπειρίες και τη γνώση που αποκτήθηκε διαχρονικά από τη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ο κ. Αρναουτάκης είπε πως η Περιφέρεια προωθεί την καινοτομία και την ψηφιακή ανάπτυξη, ενθαρρύνει κάθε παραγωγική ευκαιρία που σέβεται το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Κρήτης, ενώ στηρίζει τις προσπάθειες δημιουργίας απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης.

«Για την Περιφέρεια Κρήτης το αποτύπωμα των αναπτυξιακών παρεμβάσεων ενός Προγράμματος ΕΣΠΑ δεν αποτιμάται μόνο με δείκτες και αριθμούς. Η δική μας αξιολόγησή λαμβάνει υπόψη το σύνολο των δεξιοτήτων που αποκτούμε και των προσαρμογών που επιχειρούμε για να κτίσουμε δομές διακυβέρνησης που απουσιάζουν σε περιφερειακό επίπεδο και οι οποίες αποδεικνύονται σημαντικές για την αναπτυξιακή διαδικασία», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon