cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Συνεχίζεται η δίκη για τον βιασμό του 19χρονου στα Χανιά

Η δίκη ξεκίνησε χθες στο Ρέθυμνο και διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα…

Συνεχίζεται η δίκη για τον βιασμό του 19χρονου στα Χανιά

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησε χθες η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό και κακοποίηση του 19χρονου Γιάννη. Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί σήμερα.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι πέντε, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του παιδιού που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε βιασμό με σωματική βία εις βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση όπως και της συνεργασίας σε τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο. Αρχικά είχε προφυλακιστεί, ωστόσο με βούλευμα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κατηγορούμενοι βρίσκονται επίσης δύο ιερείς κι ένας 66χρονος γείτονας. Ο ένας εκ των δύο ιερέων είναι θείος του 19χρονου (αδελφός του πατέρα του), εφημέριος του ναού στο χωριό και διευθυντής στο σχολείο που πήγαινε ο Γιάννης. Ο δεύτερος ιερέας λειτουργούσε επίσης σε ναό της Κισσάμου, ενώ και οι δύο βρίσκονται προφυλακισμένοι. Εμπλεκόμενος είναι και ο αδελφός του δεύτερου ιερέα που έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση ανηλίκου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αλλά έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση.

Οι ιερείς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού με σωματική βία και απειλές σοβαρού και άμεσου κινδύνου σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και ζωής, από κοινού από περισσότερους των δύο δραστών κατ’ εξακολούθηση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι και αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ ο πατέρας του θύματος δήλωσε άγνοια. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon