cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τέλος οι συνταγογραφήσεις από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους- Αντιδράσεις στο Ρέθυμνο

Την αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου έφερε το νέο μέτρο της κατάργησης των συνταγογραφήσεων φαρμάκων αλλά και των παραπεμπτικών για εξετάσεις από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους.

Τέλος οι συνταγογραφήσεις από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους- Αντιδράσεις στο Ρέθυμνο

Όπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, εν μέσω πανδημίας, με γεμάτα τα νοσοκομεία και υποστελεχωμένα τα αγροτικά ιατρεία και όλες τις δημόσιες δομές υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλοι οι ιδιώτες γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, δεν θα μπορούν να συνταγογραφήσουν κανένα φάρμακο σε ανασφάλιστο πολίτη.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, οι πολίτες υφίστανται πλέον διαχωρισμό στην αντιμετώπιση τους στο σύστημα υγείας και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τη στιγμή που βρίσκονται σε έξαρση νόσοι του αναπνευστικού και δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα με όλες τις οξείες παθήσεις.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «ο ασθενής δεν μπορεί να περιμένει το ραντεβού στη δημόσια δομή, ή τον αγροτικό ιατρό να έρθει στην κοινότητα (όπου οι επισκέψεις αγροτικών ιατρών είναι μια με δύο φορές το μήνα) και ιδίως σε οξεία νόσο που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και η ηλεκτρονική συνταγή είναι απαραίτητη εκείνη τη στιγμή».

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου εκφράζει την εντονότατη αντίθεση του στο μέτρο και ζητά την άμεση απόσυρση του για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon