cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Τι εννοεί ο «ποιητής»;

Και αυτοί οι αθεόφοβοι της «Αμφικτυονίας» πριν δώσουν το βραβείο, ένα google search δεν έκαναν;

Τι εννοεί ο «ποιητής»;

Δείτε τώρα μια ωραία ιστορία κρητικής τρέλας…

Πάει ένας «ποιητής» από τη Μεσαρά, ο κύριος Αποστόλης Παυλίδης και συμμετέχει στον διαγωνισμό ποίησης της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού». Στέλνει τα ποιήματά του και παίρνει μάλιστα και το πρώτο βραβείο, γιατί πολύ τους άρεσε των κριτών η ποίησή του.

Μόνο που το ένα από τα δύο ποιήματα που έστειλε στον διαγωνισμό είναι άλλου ανθρώπου και συγκεκριμένα της Κέλλυς Θωμά. Και όχι μόνο είναι δηλωμένο στην εταιρία πνευματικών δικαιωμάτων αλλά έχει δισκογραφηθεί κιόλας από το 2018 και είναι και τραγουδισμένο από τον Γιώργη Μανωλάκη και την ίδια τη στιχουργό.

(Και αυτοί οι αθεόφοβοι της «Αμφικτυονίας» πριν δώσουν το βραβείο, ένα google δεν έκαναν;)

Το επίμαχο τραγούδι “Πε μου δεντρό”

Όπως ήταν φυσικό η Κέλλυ Θωμά και ο σύντροφός της Ross Daly βγαίνουν στα κάγκελα και λένε εδώ πρόκειται για κλοπή και για… ντροπή.

Ο Αποστόλης Παυλίδης παραδέχεται πως οι στίχοι είναι όντως της Κέλλυς Θωμά και πως «από ασυγχώρητο λάθος τους έστειλα στον διαγωνισμό σαν δικούς μου». Παρεμβαίνει ο Ross Daly και του λέει: «Ούτε “λάθος” είναι ούτε “αβλεψία”. Απλώς σε πιάσαμε στα πράσα. Ντροπή σου….»

Και ο ποιητής απαντά: «Το ποίημα το διάβασα σε μια ανάρτηση, μου άρεσε, το έγραψα και συμπλήρωσα με την απάντηση μου του “Δέντρου” στις 30\11\2022 και στην αντιγραφή έκανα το φοβερό λάθος νομίζοντας ότι οι στίχοι είναι δικοί μου».

Τι να πεις τώρα…. Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, στο προφίλ του κ. Παυλίδη, που είναι συνταξιούχος γεωπόνος και μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών, έχει μπόλικους στίχους δικούς του από το παρελθόν και ο άνθρωπος φαίνεται να έχει ένα ποιητικό… μεράκι.

Εδώ πάντως πιάστηκε… φάουλ τόσο στη συμμετοχή στο διαγωνισμό αλλά κυρίως με την απάντηση «το πέρασα για δικό μου».

Έχει και συνέχεια…

Το θέμα τώρα είναι ότι αυτοί οι υπεύθυνοι της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» έπιασαν και τύπωσαν τα ποιήματα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό σε ένα καλαίσθητο τόμο, που είναι μάλιστα αφιερωμένος στον αείμνηστο συνθέτη Μίμη Κουγιουμτζή.

Ο τόμος στάλθηκε, λέει, και σε μπόλικα αντίτυπα σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδος και του απόδημου ελληνισμού, όπου πλέον το συγκεκριμένο τραγούδι θα βρίσκεται με την υπογραφή του κ. Παυλίδη αντί της Κέλλυς Θωμά.

Άντε βγάλε άκρη…

Ο τόμος με την ανθολογία από τα βραβευμένα ποιήματα του διαγωνισμού

Φυσικά και η ντόπια δημοσιογραφία πρόλαβε να αποδώσει τα εύσημα στον ποιητή χωρίς να τσεκάρει πρώτα τι ακριβώς έχει συμβεί…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon