cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Τιμήθηκε η Χανιώτισσα συγγραφέας, Ιωάννα Καρυστιάνη

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ηρακλείου της Πλεύσης Ελευθερίας, Δημήτρης Κολοκοτρώνης, πλέον δηλώνει την υποστήριξή του στο ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη…

Τιμήθηκε η Χανιώτισσα συγγραφέας, Ιωάννα Καρυστιάνη

Τη Χανιώτισσα συγγραφέα, Ιωάννα Καρυστιάνη, τίμησε ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης για την προσφορά της στα Γράμματα και τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική δημιουργία, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, που φιλοξενεί δεκάδες συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην αίθουσα του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, η Ιωάννα Καρυστιάνη παρουσίασε αποσπάσματα από το νέο της βιβλίο «Ψιλά Γράμματα», συζητώντας τα μαζί με τη συμμαθήτριά της από το 1ο Γυμνάσιο Θηλέων Χανίων και εκπαιδευτικό, Βαγγελιώ Σεργάκη-Χιωτάκη.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, παρέδωσαν μία μικρογραφία τής πόλης από χαρτί μέσα σε διαφανή θήκη, στη Χανιώτισσα συγγραφέα.

Η ίδια, αφιέρωσε τη βράβευσή της στις συμμαθήτριές της, κάποιες από τι οποίες βρίσκονταν στο κοινό, ενώ θέλησε να μεταφερθεί η τιμητική πλακέτα, στο σχολείο της, το 1ο Γυμνάσιο Θηλέων Χανίων (νυν 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων), μαζί με ιδιόχειρη αφιέρωσή της.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, μίλησε για τα λογοτεχνικά μονοπάτια που έχει δημιουργήσει η Ιωάννα Καρυστιάνη, σαν χάρτης προορισμών, τοπίων και εσωτερικών συναισθημάτων.

«Κι έχουμε εμείς την ευκαιρία -και την ευθύνη συνάμα- να ταξιδέψουμε πάνω σε αυτόν τον χάρτη. Να κινηθούμε στα τραχιά εδάφη και τις μακρινές κορφές του. Να μυρίσουμε ξανά το γνώριμο χώμα ή να αναμετρηθούμε με την ανοιχτή θάλασσα. Να γίνει το κάθε σημάδι του μία μικρή πατρίδα. Ένα φιλόξενο αγκυροβόλιο για να μπορούμε να σχεδιάσουμε κι εμείς μία δική μας διαδρομή, όπως ακριβώς και η χαρτογράφος μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος στην ομιλία του.

«Κυρία Καρυστιάνη, είμαστε ευγνώμονες για όλους τους χάρτες που εδώ και χρόνια ξεδιπλώνετε μπροστά μας», είπε κλείνοντας ο κ. Γιαννακάκης εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από την αίθουσα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon