cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υποδομών για τον δρόμο της Μεσαράς

Τι απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννης, σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Β. Κεγκέρογλου…

Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υποδομών για τον δρόμο της Μεσαράς

Το θέμα της ασφαλούς αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά καθώς και η κατασκευή του εκκρεμούς τμήματος πριν την Αγία Βαρβάρα, συζητήθηκε την Δευτέρα στην Βουλή ύστερα από ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε για το κλείσιμο του δρόμου και την ταλαιπωρία χιλιάδων διερχόμενων επιβατών, εργαζόμενων και αγροτών που μεταφέρουν τα προϊόντα τους, οι οποίοι αναγκάζονται πλέον να διασχίζουν το παλιό δρόμο μέσω Αγίας Βαρβάρας.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί εννέα εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και την κατασκευή του εκκρεμούς οδικού τμήματος πριν το σημερινό κυκλικό κόμβο στην Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου θα είναι οκτώ (8) μήνες από την ανάθεση του, ενώ ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία ύστερα από εργασίες που θα απαιτήσουν χρονικό διάστημα τριών περίπου μηνών.

Τέλος πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάθεση του έργου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου στη δευτερολογία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για το συντομότερο δυνατό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται από αυτό το δρόμο και ζήτησε από τον υφυπουργό γενικότερη αρχική μελέτη για όλο το δρόμο από το Ηράκλειο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια του.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon