cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Το εαρινό ωράριο του σταθμού αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας

Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο θα πραγματοποιούνται από τον Απρίλιο και για ολόκληρο το καλοκαίρι, οι αιμοδοσίες στον σταθμό του ΠΑΓΝΗ που θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου…

Το εαρινό ωράριο του σταθμού αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αιμοδοσιών που θα γίνονται στον σταθμό αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο θα ισχύει από τον Απρίλιο και για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Ο σταθμός θα λειτουργεί:

  •  Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:30 με 20:30
  •  Κάθε Σάββατο 10:00 με 14:30

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα το σύστημα μπορεί να συγκεντρώσει 6.500 μονάδες αίμα, δηλαδή τις μισές από ότι συνήθως, ενώ και την εβδομάδα που ακολουθεί, παραμένουν χαμηλά τα επίπεδα.

Μετά την εξισορρόπηση του συστήματος από τη επίδραση του κορονοϊού, παρατηρείται μια συμπίεση της αιμοδοσίας την περίοδο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, και αυτό, όπως επισημαίνει το ΕΚΑ, «είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας, ιδίως μετά το καλοκαίρι».

«Οι ανάγκες της κοινωνίας δεν σταματούν ούτε σε γιορτές ούτε σε διακοπές. Πριν φύγουμε, ας μην ξεχάσουμε να δώσουμε αίμα», αναφέρει στο κάλεσμά του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon