cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Το σατυρικό δράμα «Τάλως» στην κρητική διάλεκτο

Το σατυρικό δράμα «ΤΑΛΩΣ», έργο του δικηγόρου Μιχάλη Σφακιανάκη, ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου – Το έργο είναι γραμμένο στην κρητική διάλεκτο…

Το σατυρικό δράμα «Τάλως» στην κρητική διάλεκτο

Με ένα πρωτότυπο έργο, μια «απόπειρα σατυρικού δράματος» όπως το χαρακτηρίζει ο συγγραφέας του, επιστρέφει η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που ανεβάζει το σατυρικό δράμα «ΤΑΛΩΣ», έργο του δικηγόρου Ηρακλείου Μιχάλη Σφακιανάκη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:30 μ.μ. στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο,

Το έργο είναι γραμμένο στην κρητική διάλεκτο και φιλοδοξία είναι να προσθέσει ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη μακρόχρονή παράδοσή Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Λογοθέτης ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης, αναφέροντας ότι «το φετινό εγχείρημα της θεατρικής μας ομάδας, μας γεμίζει περηφάνια και βεβαιότητα ότι η παράδοση της συμβολής του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, θα συνεχίσει να διατηρεί όπως και αυτό το καλοκαίρι , τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν».

Ο συγγραφέας του έργου «Τάλως» δικηγόρος Μιχάλης Σφακιανάκης ευχαρίστησε το Δικηγορικό Σύλλογο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, ευχαριστώντας παράλληλα και την υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία Σοφία Δερμιτζάκη.

«Δεν ήμασταν άσχετοι πριν από τη Σοφία Δερμιτζάκη, καθώς υπήρξε ένας συνάδελφος σημείο αναφοράς για τα θεατρικά του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο αγαπημένος Γιώργος Μαρκόπουλος ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Η Σοφία όχι απλά επάξια συνέχισε το έργο του αλλά θεωρώ ότι το προχώρησε πολλά βήματα, το έκανε πιο όμορφο, πιο μοντέρνο, με πιο νέα ματιά. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος αν μας βλέπει από κάπου θα είναι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε να παρουσιάσουμε», ανέφερε ο συγγραφέας-δικηγόρος Μιχάλης Σφακιανάκης.

Από την πλευρά της η Σοφία Δερμιτζάκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου, έχει μια τεράστια πορεία στην πόλη του Ηρακλείου και δεν θα έλεγα με τίποτα ότι αφήνει μόνο ένα λιθαράκι στον πολιτισμό, αφού νομίζω ότι αυτό που αφήνει είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας».

Τη μουσική για την παράσταση έχει συνθέσει ο Διονύσης Παπαμήτσος, ενώ τις χορογραφίες η Βάσω Νιακάκη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon