cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Του επιτέθηκε γιατί νόμιζε ότι θα του κάνει κρυφά εμβόλιο κατά του covid

Για το περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του από συνοδό ασθενή στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, μίλησε ο γιατρός – Ο συνοδός νόμιζε ότι θα του έκαναν κρυφά εμβόλιο κατά του κορονοϊού – ΔΥΠΕ Κρήτης: «Θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια»…

Του επιτέθηκε γιατί νόμιζε ότι θα του κάνει κρυφά εμβόλιο κατά του covid

Για το θλιβερό περιστατικό που διαδραματίστηκε προχθές το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, μίλησε σε εκπομπή του MEGA, ο γιατρός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή.

Ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα υπέστη κάταγμα στα πλευρά και στο ισχίο, αφού πήρε εξιτήριο, περιέγραψε όσα συνέβησαν και δέχθηκε την επίθεση.

«Ήρθαν δύο νεαροί και ο ένας μου είπε “ο φίλος μου δεν είναι καλά”. Κάναμε τις εξετάσεις, βρήκαμε ότι το ζάχαρο είναι χαμηλό, μάθαμε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου ένα και έπρεπε να του ανεβάσουμε το ζάχαρο. Ήταν στην αρχή διεγερτικός, δεν ήθελε τη θεραπεία, κάποια στιγμή τον πείσαμε, του βάλαμε τον ορό», ανέφερε αρχικά ο γιατρός.

Στην συνέχεια, όπως υποστήριξε, όταν αποφασίστηκε να του βάλουν δύο ενέσεις, αντέδρασε, πέταξε τον ορό και άρχισε να τρέχει.

Τότε ο συνοδός του άρχισε να ρωτάει «τι του κάνατε, τι του βάλατε», με τον γιατρό να σημειώνει ότι οι δύο άνδρες νόμιζαν ότι επρόκειτο για εμβόλιο κατά του covid το οποίο δεν ήθελαν.

«Βγήκα τρέχοντας να προλάβω τον νεαρό και τότε έτρεξε πίσω μου ο συνοδός και με έσπρωξε με δύναμη. Προσγειώθηκα στα πλακάκια», πρόσθεσε ο γιατρός.

Την ίδια ώρα στο πλευρό του ιατρού που δέχτηκε επίθεση από συνοδό ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Μοιρών τάσσεται η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και τονίζει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά και πράξη από Πολίτη προς Ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο οποίος βρισκόταν σε ώρα εφημερίας, ως απαράδεκτες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτές.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι Υγειονομικοί μας συντάσσονται στο πλευρό του Ιατρού μας. Η Διοίκηση θα ασκήσει και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια».

Καταδικάζει και ζητά μέτρα η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν.Ηρακλείου καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση σε βάρος γιατρού του Κέντρου Υγείας Μοιρών και ζητά να ληφθούν μέτρα προστασίας των δημόσιων υγειονομικών δομών και να ενισχυθεί η φύλαξη των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Τέλος, ζητά από την 7η ΥΠΕ να κινήσει με δική της ευθύνη όλες τις νομικές διαδικασίες για την τιμωρία των ενόχων αλλά και να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon