cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Χανιά: Εκπαίδευση πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Δεκάδες εκπαιδευτικοί και καθηγητές φυσικής αγωγής, συμμετείχαν στο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά…

Χανιά: Εκπαίδευση πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωή» με στόχο την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες του ασθενούς να φτάσει στο νοσοκομείο έγκαιρα όπου μπορεί να του παρασχεθεί εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε. Χανιών.

Συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του εργαστηρίου καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης είχαν τη δυνατότητα μέσω διαλέξεων και πρακτικής εξάσκησης, πάνω σε προπλάσματα, να εκπαιδευτούν στην έγκαιρη αναγνώριση των σημείων ανακοπής και της παροχής πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού της Π.Ε. Χανίων Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη είναι σημαντικό για τους πολίτες να εκπαιδεύονται στη χρήση των απινιδωτών αλλά και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon