cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Χανιά: Μαθητική εβδομάδα για το περιβάλλον

Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, οργανώνει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)…

Χανιά: Μαθητική εβδομάδα για το περιβάλλον

Η βιοποικιλότητα της Κρήτης και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος θα βρεθούν στο επίκεντρο μαθητικής εβδομάδας, που οργανώνει από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στα Χανιά το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Το ΜΑΙΧ από το 2006 υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διοργανώνει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του.

Τα θέματα των προγραμμάτων επικεντρώνονται κυρίως στην προβολή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, ενώ παράλληλα έχουν υλοποιηθεί και προγράμματα που εστιάζουν στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας.

Οι συμμετέχοντες στην δράση του Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν κάποιες από τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου (Bοτανικός Kήπος, Kέντρο Πληροφόρησης) και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές από σχολεία της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης των Χανίων και περιλαμβάνει:

Προβολή ταινίας και ξενάγηση στο εκθεσιακό κέντρο του ΜΑΙΧ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων. «Μικροαποθέματα φυτών», «τα Μεσογειακά εποχικά λιμνία της νήσου Κρήτης», «ταξίδι στις αμμοθίνες με τους κέδρους» και «αμπελιτσιά, το απειλούμενο, ενδημικό δέντρο της Κρήτης».

Ακόμα, ξενάγηση στον βοτανικό κήπο με τα ενδημικά και τα σπάνια φυτά της Κρήτης και στον κήπο με τα αρωματικά φυτά.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 350 μαθητές από 8 σχολεία των Χανίων και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜΑΙΧ οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon