cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Χανιά: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών

Νέα σελίδα για μία από τις πιο ιστορικές και γραφικές γειτονιές των Χανίων τα Ταμπακαριά…

Χανιά: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών
Η περιοχή των Ταμπακαριών στην πόλη των Χανίων

Πρόκειται για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση περιοχής Ταμπακαριών», η σύμβαση του οποίου υπεγράφη παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη με συνολικό προϋπολογισμό 1.585.539,90 ευρώ με ΦΠΑ και Εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας: 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Το συνολικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του έργου προσεγγίζει τους 18 μήνες ενώ σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη, η ανάπλαση της περιοχής των Ταμαπακαριών, είναι ένα σπουδαίο έργο, που «ανοίγει» ουσιαστικά τις πολύ μεγάλες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο.

«Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αφορά στις δύο επιμέρους περιοχές της Αγίας Κυριακής και της οδού Βιβιλάκη και Φραγκοκαστέλλου. Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν όλες τις ανάγκες, που υπάρχουν στον δημόσιο χώρο, να αναβαθμίσουν όλες τις πεζοπορικές διαδρομές, να δημιουργήσουν και να προσθέσουν αστικό εξοπλισμό, καθώς και να φροντίσουν για τις θέσεις στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι «η εν λόγω παρέμβαση θα αναβαθμίσει συνολικά την εμπειρία του επισκέπτη αλλά και του κατοίκου, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη συνολική διαδρομή, που η αφετηρία της θα είναι από την Αγία Κυριακή και θα καταλήγει στους Αγίους Αποστόλους».

Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση πεζοδρομίων, αστικού εξοπλισμού, ενώ μέσα στη μελέτη υπάρχουν και αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, ενώ θα γίνει και υπογειοποίηση δικτύων

Στη μελέτη έχουν προβλεφθεί οι εργασίες των δικτύων κοινής ωφελείας, ώστε να υπάρχει μία παρέμβαση, που θα απαντά σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, συνολικά στα ζητήματα και για το λόγο αυτό ζήτησε κι ο ίδιος την κατανόησή των πολιτών, για τις τυχόν οχλήσεις, που θα προκληθούν σε κάποιους κατοίκους της περιοχής «όμως τα έργα, οι παρεμβάσεις και η ωφέλεια για τον τόπο θα είναι μακροπρόθεσμη».

Όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, «ενώ συνεχίζουμε με τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς ο δήμος Χανίων λαμβάνει ένα πόσο, που προσεγγίζει τα 25 εκατ., για να συνεχίσει όλη αυτή την ανάπλαση, που χρειάζεται η πόλη».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon