cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Προκαταβολή ενίσχυσης προς επιχειρήσεις για τις πλημμύρες του Οκτωβρίου

Καταβλήθηκε την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, η προκαταβολή της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που επλήγησαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη…

Προκαταβολή ενίσχυσης προς επιχειρήσεις για τις πλημμύρες του Οκτωβρίου

Στην καταβολή της προκαταβολής της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που επλήγησαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής μετά από θεομηνίες.

Σε συνέχεια απόφασης του υπουργού Οικονομικών, η χορήγηση της προκαταβολής αφορά 12 πληγείσες επιχειρήσεις σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου και ανέρχεται συνολικά σε 29.195 ευρώ, ενώ αντιστοιχεί στο 25% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω προκαταβολή αφορά τις πρώτες πληγείσες επιχειρήσεις στην Κρήτη για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι επόμενες πληρωμές προκαταβολών προς επιχειρήσεις, ανάλογα με τη ροή των σχετικών στοιχείων από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η χορήγηση των προκαταβολών έρχεται σε συνέχεια της πρώτης αρωγής, η οποία έχει ήδη χορηγηθεί μετά από αίτηση των δικαιούχων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, ενώ στην πορεία, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, θα καταβληθεί και το σύνολο της τελικής δικαιούμενης επιχορήγησης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon