cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ζητούν απαντήσεις για το αντλιοστάσιο στο Σταυρό Ακρωτηρίου

Απαντήσεις από τη δημοτική αρχή Χανίων για το αντλιοστάσιο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή της Παχιάς Άμμου στον Σταυρό Ακρωτηρίου, το μεγαλύτερο στην Κρήτη, ζητούν κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής…

Ζητούν απαντήσεις για το αντλιοστάσιο στο Σταυρό Ακρωτηρίου

Επίθεση στο δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με αφορμή το θέμα κατασκευής αντλιοστασίου στην παραλία της παχιάς Άμμου στο Σταυρό Ακρωτηρίου, κάνει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Κρήτης & Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού Ακρωτηρίου.

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη των πρωτοβουλιών ζητούν απαντήσεις για το αντλιοστάσιο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή, έκτασης 180 τετραγωνικών μέτρων, το μεγαλύτερο στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ευρώπη, όπως αναφέρουν.

«Ο Σταυρός έχει κηρυχθεί επίσημα προστατευόμενη περιοχή. Δεν θα γίνει λάκκος βοθρόλυμα ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων», υποστηρίζουν οι πολίτες και τα μέλη των πρωτοβουλιών.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι καταμετρημένοι βόθροι που βρίσκονται στον Σταυρό ειδικά το 90% εξ αυτών ανενεργοί την χειμερινή περίοδο αδειάζουν ανελλειπώς με βυτιοφόρα. Οι επίσημες εκθέσεις από Περιφέρεια, ΕΠΦΠ, Ευρωπαική Ένωση επιτροπής υδάτων, δίνουν αρίστης ποιότητας νερού και γαλάζια σημαία σε παραλία Ζορμπά και Παχειά Αμμο Caretta Caretta.

Υπάρχει σύλλογος περιβάλλοντος ο S.E.A από αρχές του 2023 με εκλεγμένο Δ.Σ και πρόεδρο την κα Μ.Τ– Επίσης υπάρχει Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήτης που ενσωματώνει και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού με συντονιστή τον κο Σ.Μ..

Βεβαίως υπάρχουν άλλα σημεία κατασκευής, τα εντοπίσαμε σε επίσκεψη στον Σταυρό με τον διευθυντή υδραυλικών έργων της ΔΕΥΑΧ. Και βεβαίως θα φαίνεται, η περιοχή όλη θα κλειδώσει με κάγκελα, λόγω προστασίας των φαινόμενων αεραγωγών, της ηλεκτρογενήτριας, του ηλεκτρολογικού πίνακα και της εισόδου επισκεψιμότητας.

Τα μηχανολογικά σχέδια είναι από το 2013 και τα υδραυλικά σχέδια 20 ετίας. Καμιά προσπάθεια δεν έγινε για χωροθέτηση άλλου σημείου από όσο γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Βεβαίως και γίνεται (αλλαγή χωροθέτησης) στον Καλαθά άλλαξε το αντλιοστάσιο με ΑΕΠΟ κατά 70μ και όχι μέσα στην παραλία όπως είχε σχεδιαστεί μετά από έντονες αντιδράσεις κατοίκων.

Είναι το φαινόμενο αυτό που ροκανίζει την επιβίωση της χώρας αλλά και αυτής της όμορφης και ιστορικής πόλης των Χανίων, όταν κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια σε κακοτεχνίες και καθυστερήσεις ή όταν ένας δήμαρχος παίρνει τα κονδύλια της Ευρωπαικής Ένωσης και από τους εθνικούς πόρους και τα κάνει φιέστες, γιατί αυτές φαίνονται και φέρνουν ψήφους.

Τον εγωισμό σας πρέπει να βάλετε στην άκρη κύριε δήμαρχε. Αλλά και εμείς οι ψηφοφόροι να καταλάβουμε πόσο αυτοκτονικές, ηλίθιες, είναι συχνά οι επιλογές μας.

Ο Σταυρός έχει κηρυχθεί επίσημα προστατευόμενη περιοχή ενώ το ένα δημοσίευμα διαδέχεται το άλλο τις τελευταίες μέρες για αυτό το σπουδαίο γεγονός.

Μάλλον ο δήμαρχος Σημανδηράκης και το επιτελείο του διαβάζουν από τον καθημερινό τοπικό τύπο μόνο τις κηδείες και τα μνημόσυνα, δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η απαξίωση του Χανιώτη πολίτη και των κατοίκων του Σταυρού».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon