cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Ανοίγει φτερά το fund Φαιστός

Αρχίζει την επενδυτική του δραστηριότητα το fund «Φαιστός» με κεφάλαια της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος του fund είναι να δημιουργηθούν και να προωθηθούν εφαρμογές 5G. 

Ανοίγει φτερά το fund Φαιστός
Αρχίζει τις εργασίες του το fund Φαιστός

Το ταμείο του fund διαχειρίζεται η 5G Ventures που ανακοίνωσε και επίσημα την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου συγκέντρωσης κεφαλαίων. Μεταξύ των επενδυτών συγκαταλέγονται η Deutsche Telekom, το Latsco Family Office, το Family Office του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, αλλά και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων από πλευράς του Δημοσίου.

Ασφαλώς και το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Έχει «άρωμα Κρήτης» όπως και καίρια πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτό.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του ονόματος “Φαιστός” για το νέο fund…

Οπότε πέραν από τις  επενδύσεις που έχει στόχο να προχωρήσει το fund σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν με υποδομές 5G, χρειάζεται να υλοποιήσει και κάποιες βασικές δοκιμές.

Από τις οποίες όπως μαθαίνουμε, πρόκειται να ωφεληθούν και να αναπτυχθούν τεχνολογικά σε τεράστιο βαθμό υπηρεσίες και οργανισμοί του Δημοσίου, πολλοί από τους οποίους εδρεύουν στην Κρήτη!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon