cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Βλέπει κανείς τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς;

100.000 συμπολίτες μας έχασαν την περιουσία τους πέρυσι αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο “σκυλοκαβγάς” για το θέμα του γάμου των ομόφυλων μιας και έτσι θέλει ο Mr. 41%…

Βλέπει κανείς τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς;

Σχεδόν 100.000 πλειστηριασμοί έγιναν το 2023 ενώ πολλές χιλιάδες ακόμα ετοιμάζονται για το 2024.

Κι εμείς τι κάνουμε; Μα φυσικά ασχολούμαστε με το γάμο των ομόφυλων λες κι αυτό είναι το μέγα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Βέβαια είναι μια βολική υπόθεση για τη ΝΔ που ως συνήθως καταφέρνει να αποπροσανατολίσει όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που στο τέλος βρίσκονται να χορεύουν στους ρυθμούς που επιβάλλει ο Μητσοτάκης κι όχι σε εκείνους που θα έπρεπε, με βάση τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες-ψηφοφόρους.

Τι έχουμε λοιπόν σε σχέση με τους πλειστηριασμούς;

Το 2023, οπότε και τέθηκε σε ισχύ νέο νομικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έγιναν 96.546 πλειστηριασμοί ακινήτων κάθε κατηγορίας, σύμφωνα με στοιχεία από την κυβερνητική πλατφόρμα πλειστηριασμών ακινήτων e-auction.

Σπίτια που φτιάχτηκαν με κόπους μιας ζωής, κατά κύριο λόγο, οικόπεδα, ακόμη και αγροτεμάχια βγήκαν στο σφυρί με fast track διαδικασίες.

Το χρόνο που μας πέρασε, διαβάζουμε, πως οι εκτελεσθέντες πλειστηριασμοί αυξήθηκαν έναντι του 2022 κατά 17%, απόδειξη πως οι κυβερνητικές υποσχέσεις επί του θέματος ήταν αέρας κοπανιστός.

Κι όχι μόνο ήταν αέρας κοπανιστός αλλά με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις λύθηκαν τα χέρια των τραπεζών και των servicers.

Οι τελευταίοι με τον νέο νόμο (5072/2023) της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για πρώτη φορά, έχουν πλήρη νομική θωράκιση να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμούς και, επίσης για πρώτη φορά, αποκτούν τη δυνατότητα να ζητούν προκαταβολή 10% επί του ποσού που έχει βγάλει ο εξωδικαστικός μηχανισμός από τους δανειολήπτες των οποίων τα ακίνητα έχουν εντάξει σε προγράμματα πλειστηριασμού και, αν δεν την παίρνουν, να εκπλειστηριάζουν άμεσα το ακίνητό τους.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις καρέκλες σας να παρακολουθήσετε το σκυλοκαβγά Κυβέρνησης-Εκκλησίας, το αν θα ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ο Βορίδης και αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στο ΣΥΡΙΖΑ κι αφήστε τα πραγματικά προβλήματα στα ψιλά γράμματα, αφού έτσι θέλει ο Mr. 41%.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon