cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Δρόμος Μεσαράς: Σήμερα ένα ατύχημα. Αύριο;

Πολύ όμορφη η κατάσταση στο «νέο δρόμο» Ηράκλειο – Μεσαρά, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η μόνιμη διάδοχη κατάσταση, μετά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου» για τη νέα χάραξη που έχει «βουλιάξει».

Δρόμος Μεσαράς: Σήμερα ένα ατύχημα. Αύριο;
Η κατάσταση στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις δεν έχουν καμία απολύτως αμφιβολία πως η κατάσταση στη νέα χάραξη είναι τόσο δύσκολη, που ακόμα και η ημερομηνία της 25ης Μαΐου που δίνεται ως καταληκτική για την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας μοιάζει … μαγική.

Την ίδια στιγμή, οι συνθήκες διέλευσης των πάνω από 6.500 οχημάτων μέσω της Αγίας Βαρβάρας, είναι τουλάχιστον τριτοκοσμικές, με δεδομένο το γεγονός πως μαζί με τα οχήματα που κινούνται, στον ίδιο άξονα καθημερινά κινούνται και βαρέως τύπου οχήματα που μεταφέρουν μεταξύ άλλων πάνω από 200 τόνους κηπευτικών καθημερινά, εμφιαλωμένο νερό από τις δύο μεγάλες εταιρίες εμφιαλώσεως και λοιπά προϊόντα, από βιοτεχνίες, βιομηχανίες και συσκευαστήρια.

Αυτά τα δεδομένα βέβαια, δεν συγκινούν κανέναν. Ούτε κι ενδιαφέρει μάλλον το γεγονός ότι για μια απόσταση λίγο πάνω από τα 50 χιλιόμετρα, για να φθάσει ένας οδηγός στις Μοίρες, πρέπει να περάσει μέσα από τρεις οικισμούς σε δύο διαφορετικούς δήμους και να στρίψει πάνω από σαράντα στροφές, σε ένα δίκτυο με μηδενική ασφάλεια, διαρκείς κατολισθήσεις και προβλήματα.

Συμπωματικά σήμερα, το ατύχημα που συνέβη στην Αγία Βαρβάρα δεν είχε θύματα, παρά μόνο τραυματισμό. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ωστόσο το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, αν συνεχίσει ο τεράστιος όγκος διελεύσεων, μέσα από ένα δίκτυο το οποίο είναι τουλάχιστον ακατάλληλο, για να εξυπηρετεί τόσες χιλιάδες αυτοκινήτων και τόσο όγκο επαγγελματικών μεταφορών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon