cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Φέρνουν νέο ταμείο οι ενεργειακές καμπάνες;

Πήγε ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Ηρακλείου και δεν πίστευαν στα μάτια τους…

Φέρνουν νέο ταμείο οι ενεργειακές καμπάνες;

Δεν υπάρχει σπίτι ή επιχείρηση στην Ελλάδα που να μην έχει βιώσει το «σκληρό πρόσωπο» των νέων χρεώσεων στους λογαριασμούς ενέργειας. Και μπορεί ο πρωθυπουργός χθες να σχολίαζε πως υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στα οικιακά όσο και στα επαγγελματικά τιμολόγια, ωστόσο σήμερα που είδαν το λογαριασμό στο Δήμο Ηρακλείου, δεν πίστευαν στα μάτια τους. 

Το ¼ του ετήσιου προϋπολογισμού σε έναν και μόνο λογαριασμό. Όπως συμβαίνει δηλαδή στα περισσότερα σπίτια, που για να πληρώσουν το ρεύμα δεν πληρώνουν τίποτε άλλο. Ασφαλώς και η «καμπάνα» στο Δήμο δεν είναι νέο, αφού το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί πλέον όλη την Ευρώπη. 

Το θέμα όμως είναι, τι θα συμβεί με τις μαζικές αναθεωρήσεις προϋπολογισμών, που θα αναγκαστούν να κάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πάγια έξοδα τους.

Φήμες θέλουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, να επεξεργάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας νέου ταμείου, τύπου «ταμείου ενέργειας» που θα καλύπτει αυτές τις ανάγκες, στη λογική των έκτακτων ενισχύσεων που είχαν δοθεί στους ΟΤΑ λόγω COVID.

α ερωτήματα βέβαια είναι, αφενός αν θα προχωρήσει η σκέψη κι αφετέρου τι θα γίνει μέχρι τότε. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon