cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Η κυβερνητική υποκρισία με την Κιβωτό!!!

Θέλουν να ρίξουν φως στην υπόθεση της Κιβωτού αλλά ξεχνούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία!!!

Η κυβερνητική υποκρισία με την Κιβωτό!!!

Κάνουν έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, για να εξετάσουν, λέει, το πλαίσιο και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών της «Κιβωτού» μετά τις αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό της.

Δεν κινήθηκαν όταν έπρεπε ελέγχοντας σωστά τις δομές αυτής της κατηγορίας κι έρχονται σήμερα να διορθώσουν τα αδιόρθωτα…

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι άλλο… το ενδιαφέρον τους δηλαδή στην Κυβέρνηση για τα τεκταινόμενα στην «Κιβωτό του Κόσμου» κι όχι για όσα γίνονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία όπου καταλήγουν με εισαγγελικές εντολές παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειες τους.

Τα νοσοκομεία είναι κρατικές δομές και δυστυχώς κι εκεί γίνονται τα ίδια και χειρότερα σε σχέση με αυτά της «Κιβωτού» με τελευταίο το περιστατικό 14χρονου που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά 7χρονο αγόρι και 13χρονο κορίτσι μέσα σε νοσοκομείο όπου φιλοξενούνται.

Για καλή τύχη, ίσως κι όχι από τύχη, «έσκασε» η υπόθεση με την «Κιβωτό» και το θέμα του πως διαχειρίζεται το ίδιο το κράτος τα παιδιά που απομακρύνονται από κακοποιητικές και γενικότερα προβληματικές οικογένειες, μέσω των δικών του δομών, μπήκε στο περιθώριο.

Όμως εμείς δεν το ξεχνάμε και σαφώς προβληματιζόμαστε για το πώς προσπαθούν κυβερνητικά στελέχη να ρίξουν φως στην υπόθεση ΜΚΟ με διαχειριστές τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του χωρίς ταυτόχρονα να ρίχνουν φως στην ανεπάρκεια των κρατικών δομών που φιλοξενούν παιδιά και που όπως και να το κάνουμε είναι εντελώς ακατάλληλες και προβληματικές (νοσοκομεία).

Δομή για ανήλικα που διατάσουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί να φύγουν μακριά από τις οικογένειες τους δεν μπορούν να αποτελέσουν τα νοσοκομεία κι από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει η Κυβέρνηση να ξετυλίγει το κουβάρι των ευθυνών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon