cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ηχηρή παρέμβαση Περισυνάκη για τη λαϊκή δίπλα στις φυλακές

Άστραψε και βρόντηξε στα social ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αντώνης Περισυνάκης για το θέμα δημιουργίας σταθερού χώρου για την λαϊκή αγορά στη Νέα Αλικαρνασσό…

Ηχηρή παρέμβαση Περισυνάκη για τη λαϊκή δίπλα στις φυλακές

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αντώνης Περισυνάκης σε σχέση με τις αρνήσεις που έχει ο διευθυντής φυλακών Νέας Αλικαρνασού στο να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος για τη διεξαγωγή λαϊκής αγοράς στην περιοχή. 

Σημειώνεται ότι, ο Αντώνης Περισυνάκης έχει καταγωγή από τη Νέα Αλικαρνασό, ενώ είναι και διευθυντής επί χρόνια στο δημοτικό σχολείο που γειτνιάζει με τις φυλακές. 

Στο κείμενο του που δημοσιοποιεί στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: 

Προσπαθεί ακόμη ο Διευθυντής των Φυλακών Ηρακλείου με ενέργειες που κάνει προς κάθε υπηρεσία ή και Δικαστική αρχή να ανακόψει την ίδρυση και λειτουργία εγκαταστάσεων λαϊκής αγοράς στο χώρο που γειτνιάζει με το Σωφρονιστικό κατάστημα.

Να του θυμίσουμε όμως τα εξής:

Η εύρυθμη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος εξαρτάται από τις εσωτερικές υφιστάμενες και πεπαλαιωμένες υποδομές και όχι φυσικά από τη ζωή της πόλης γύρω από το σωφρονιστικό κατάστημα η οποία ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς.

Η ζωή της πόλης είναι αποκλειστικό μέλημα των δημοτών και των κατοίκων της κι όχι του κάθε Διευθυντή υπηρεσίας ο οποίος έτυχε να υπηρετεί σε λάθος σημείο και σε λάθος εποχή, αφού φυσικά τα σωφρονιστικά καταστήματα θα πρέπει να λειτουργούν μακριά από κατοικημένες περιοχές. Κι αν πρέπει να κάνει μια ενέργεια αυτή πρέπει να είναι η μοναδική αίτηση απομάκρυνσης των φυλακών από κατοικημένη περιοχή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης να του θυμίσουμε πως η λειτουργία της λαϊκής μια φορά τη βδομάδα δεν θα αλλάξει τη ζωή της συγκεκριμένης περιοχής επειδή κόσμος πάει κι έρχεται μπροστά από τις φυλακές καθημερινά αφού:

1. Το σωφρονιστικό κατάστημα στη Νέα Αλικαρνασσού βρίσκεται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης και γειτνιάζει δυτικά επί της οδού Σταδίου, με οικίες, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες κλπ οι οποίες απέχουν μερικά μέτρα από την είσοδο των φυλακών όπως ακριβώς συμβαίνει και στις φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα.

2. Βόρειά του και σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” το οποίο φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες αθλητικά σωματεία και αθλητές και κατά τη διάρκεια των αγώνων εκατοντάδες φιλάθλους, οι οποίοι παρκάρουν τα οχήματά τους πέριξ των φυλακών.

3. Νότια με ελάχιστη απόσταση και σε κοινή περίφραξη μέχρι πρότινος με τις φυλακές, στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού στο οποίο φοιτούν καθημερινά 200 περίπου μαθητές, 40 εκπαιδευτικοί και το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες και γονείς. Πολλοί από αυτούς παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πέριξ των φυλακών.

4. Νοτιοανατολικά και σε μικρή απόσταση από το σωφρονιστικό κατάστημα υφίσταται το Δημοτικό Στάδιο “Γήπεδο Ηροδότου” στο οποίο αθλούνται καθημερινά δεκάδες αθλητές, κατά τη διάρκεια των αγώνων Τετάρτη ή Κυριακή παρακολουθούν τους αγώνες εκατοντάδες φίλαθλοι  οι οποίοι παρκάρουν και κινούνται σε μικρή απόσταση από τις φυλακές.

5. Δίπλα ακριβώς από το Γήπεδο Ηροδότου και δυτικά των φυλακών με κοινή περίφραξη, στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ) στις οποίες εργάζονται καθημερινά δεκάδες υπάλληλοι οι οποίοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πέριξ των φυλακών.

6. Ακριβώς στο Νότιο σύνορο των φυλακών βρίσκεται η πλατεία Γ. Σκουρέλου η οποία καθημερινά φιλοξενεί δεκάδες γονείς οι οποίοι παρκάρουν και μεταφέρουν τα παιδιά τους στο γειτνιαζόμενο 3ο και 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Αλικαρνασσού.

7. Στο ίδιο σημείο βρίσκονται τα γραφεία και η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Αρτεμισία” η οποία φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες δημότες αντίστοιχα με το μέγεθος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, και οι οποίες εκδηλώσεις κορυφώνονται με τις εκδηλώσεις “ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΕΙΑ” ακριβώς δίπλα από τις φυλακές στους χώρους του γηπέδου ΗΡΟΔΟΤΟΥ.

8. Δίπλα στην είσοδο των φυλακών λειτουργεί η εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου η οποία δέχεται δεκάδες πιστούς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και οι οποίοι παρκάρουν πέριξ των φυλακών.

9. Μέχρι πρότινος βόρεια των φυλακών δεχόταν χιλιάδες επισκέπτες η αίθουσα δεξιώσεων “ΦΑΡΟΣ” όπου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πάρκαραν για να τιμήσουν με την παρουσία τους γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

10. Η κύρια είσοδος των φυλακών δεν εμπλέκεται με όλα τα παραπάνω ούτε όμως με το σχεδιασμό της λαϊκής αγοράς.

Αυτά προς το παρόν κι αν χρειαστεί θα επανέλθω…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon